Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından FC Koln'un (A) genclerinde oynayan Taner Yalcın'ın (18) FC Koln-VfL Wolfsburg karşılaşmasında ilk kez ilk onbirde yer alacağı bildirildi. Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, bugune kadar sadece bir kez Eintracht Frankfurt takımına karşı oynanan karşılaşmada 2 dakika sureyle FC Koln formasını giyen Taner'in bugun ilk onbirde yer alacağı belirtildi. Koln'un teknik direktoru Christoph Daum'un ''dev bir forvet yetenek'' olarak tanımladığı Taner hakkında, ''Taner teknik acıdan guclu ve cok duzgun şut cekiyor'' şeklinde konuştuğu ifade edildi. FC Koln'un profesyonel takımıyla gecen yaz doneminden bu yana antrenmanlara cıkan Taner de, gazeteye yaptığı acıklamada, ''FC Koln benim hayalimdeki kulup. Podolski orneğinden buradan yetişen genclerin neler yapabileceği goruluyor. Podolski benim ornek aldığım bir oyuncu'' diye konuştu. Taner'in, Turkiye Genc Milli Takımı adına oynadığı 4 karşılaşmadan sonra 2008 yılının sonbaharında Alman Milli Takımı adına oynamaya karar verdiği belirtilen haberde, Taner'in bu konuda yaptığı acıklamasında da, ''Almanya'da yetişip buyuduğum icin bu yonde karar aldım'' şeklinde konuştuğu kaydedildi. Babası Cemal'in Ford fabrikasında işci olarak calıştığı, annesinin de evkadını olduğu belirtilen haberde, Taner'in ailesinin 35 yıl once İstanbul'dan Almanya'ya gelerek yerleştiği, Taner'in de 18 Şubat 1990 tarihinde Koln'de doğduğu ifade edildi. Taner'in bekar olduğu ve ailesinin yanında yaşadığı, kardeşi Deniz'in de Darmstadt kentinde iktisat muhendisliği okuduğu kaydedildi. kaynak : futbolguncel __________________