Guardiola Arsenal'i tam kadro gormek istiyor
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Guardiola Arsenal'i tam kadro gormek istiyor
-
05-10-2019, 15:33:52Şampiyonlar Ligi 2. tur rovanş macında Arsenal'i konuk edecek olan Barcelona teknik direktoru Pep Guardiola, ilk macta 2-1 yenilmelerine rağmen sahada mumkun olan en iyi Arsenal'le karşılaşmak istiyor. Barcelona teknik direktoru Pep Guardiola, Arsenal'in harika cocuğu Jack Wilshere'ı overken, rakiplerinin son yıllardaki başarı eksikliğini muzipce deşmekten geri durmadı. Topcuların en son kupa kazanmasının uzerinden altı yıl gecti. Guardiola kulupteki kazanma anlayışının eksikliği nedeniyle Wilshere'in Emirates'te kendini gosterme fırsatı bulacağına inanıyor. Eski Barca oyuncusu, yedek takımının en az Wilshere kadar yetenekli oyuncularla dolu olduğunu ve 19 yaşındaki futbolcunun Barcelona A takımına yaklaşabilmesi icin cok uğraşması gerektiğini sozlerine ekledi. Guardiola demecinde, "Wilsehere ust sınıf bir oyuncu. Mukemmel bir oyuncu; sadece Arsenal icin değil, aynı zamanda milli takım icin de. Ama şanslı, cunku ikinci takımımızda onun gibi pek cok oyuncumuz var, ama o oynuyor, cunku kulubunde kupa kazanma baskısı yok," dedi. Arsenal, Barcelona karşısında Şampiyonlar Ligi 2. tur elemelerinin ilk ayağını Emirates'te harika bir oyunla 2-1 kazandı. Guardiola, Arsene Wenger'in takımının oyun tarzından etkilendiğini ve onlerinde cok zorlu bir mucadele olduğunu kabul etti. İspanyol teknik adam sozlerine, "Arsenal'in dinamik ve farklı pozisyonlarda oynayabilen cok sayıda alternatifi var. Cok iyi kontra atağa cıkıyorlar, bunu engellemeye calışacağız. Şampiyonlar Ligi macları her zaman ozeldir," şeklinde devam etti. "Arsenalli oyuncularının mental olarak kırılgan yapıda olduklarını surekli duyuyorum, ama aynı fikirde değilim. Ligde Manchester United ile şampiyonluk icin rekabet ediyorlar, Lig Kupası finaline yukseldiler ve birkac sezon once Şampiyonlar Ligi finalindeydiler. Arsenal daima zirvede. Her sezon zirvedeyseniz kalitelisiniz demektir," şeklinde konuştu. Guardiola, Robin van Persie de dahil olmak uzere Arsenal'i tam kadro sahada gormeyi umuyor ve Theo Walcott'u da goz ardı etmiyor: "Butun iyi oyuncuların oynamasını istiyorum. Boylece harika bir şov sergileyebiliriz. Umarım tam kadro sahaya cıkarlar; Van Persie, [Samir] Nasri, Cesc [Fábregas]. [Alex] Song'un oynamasını istiyorum, cunku mumkun olan en iyi Arsenal'le karşılaşmak istiyorum. Van Persie oynarsa o zaman sorun yok. Belki son dakikada [Theo] Walcott'u ozel ucuşla getirirler -hic belli olmaz." Kaynak : Goal . __________________