Bodrum'da 10 gun once gecirdiği kaza sonucunda sağ el 3. parmağı, tırnak ve tırnak yatağını icine alacak şekilde, ezilip, parcalanarak kopan Milli Takımlar Teknik Direktoru Fatih Terim, Koşuyolu Acıbadem Hastanesi'nde başarılı gecen tedavi surecinin ardından bugun taburcu edildi. Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve kızlarıyla birlikte ameliyat olduğu ve tedavisini yaptırdığı Acıbadem Kadıkoy Hastanesi'nden ayrıldı. Sağ eli askıda olan Terim, basın mensuplarına iyi olduğunu belirtip, gerekli acıklamaları doktorunun yapacağını soyledi. Terim'in hastaneden ayrılışının ardından operasyonu gercekleştiren Doc. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, Acıbadem Kadıkoy Hastanesi'nde basın toplantısı duzenledi. Nalbantoğlu, Fatih Terim'in 17 Mayıs'ta parmağının halat ve taş arasında ezilme, parcalanma ve denize duşmesi surecini yaşadığını belirterek, "Sayın Terim, gerek soğunkanlılığı gerekse organizasyon yeteneğiyle bu dokuyu buldurup hastanemize gelmiştir. Suya ve buza temas etmeden, istenilen koşullarda parcanın getirilmesi bu tedavinin başarısında onemli rol oynamıştır" diye konuştu. Terim'in gecirdiği operasyonun zor bir ameliyat olduğunu dile getiren Nalbantoğlu, "Ucta olan yaralanma, travmanın şiddeti yaklaşımı sınırlı tutuyordu. Parmaktaki yaralanma, gerek mevcut damarların inceliği gerekse yaralanmanın ezilme, parcalanma, ıslanma ozelliklerini icermesi ve yaralanma uzerinden 6 saatlik sure gecmesi nedeniyle mudahale edilmesi zor bir yaralanmadır. Sayın Terim ile olabilecek riskler paylaşılmıştır. Maruz kalacağı risk parmak ucunun yaşayamamasıydı. Ben literaturde boyle bir yaralanma gormedim. Terim, 100 binde bir şansı alarak ameliyata girmiştir. Mevcut imkanların zorlandığı 4,5-5 saat suren bir ameliyat gecirmiştir." Nalbantoğlu, ameliyat oncesi Terim'in "Ben kendimi Turk hekimlerine emanet ediyorum" dediğini kaydeden Nalbantoğlu, kendilerinin de, "Siz dunyaya Turk futbolunu gosterdiniz, elimizden geleni yapacağız" dediklerini ifade etti. Terim'in parmağında herhangi bir kısaltma uygulanmadığını anlatan Nalbantoğlu, "Parmak koptuğu şekilde dikildi. Fonksiyon acısından eskisi gibi olacak" derken, tedavi suresince herhangi bir komplikasyon olmadığını belirterek, "Sayın Terim'in iyileşmeye olan inancı ve ameliyat sonrası bakım surecine kendisi ve ailesinin tam ve tartışmasız katkısı sayesinde dikilen parca yaşatılmış ve tedavi başarı ile sonuclanmıştır" ifadelerini kullandı. mynetspor __________________