Ozhan Canaydın: Ali Aydın'ın duduğu bırakmasına sebep olduğum icin cok pişmanım Ali Aydın, 2004'te G.Saray'ın Beşiktaş'la yaptığı derbi macta verdiği hatalı kararlar sonrası Canaydın'ın, "Bu hakem uzun zamandır Galatasaray ile uğraşmaktadır. Vicdanına karşı suc işlemiştir.' şeklindeki sert eleştiriler sonrası hakemliği bıraktı. Son haftalarda hakem hatalarının buyuk gundem olmasına ve kulup yoneticilerinin hakemler uzerinde buyuk baskı oluşturmasına G.Saray Başkanı Ozhan Canaydın'dan ilginc bir itiraf geldi. LİG TV'de yayınlanan Futbol Gundemi adlı programa bağlanan Canaydın, 2003-04 sezonunda oynanan Beşiktaş-G.Saray macından sonra hakem Ali Aydın hakkında yaptığı acıklamalardan duyduğu pişmanlığı ornek gostererek yoneticilere mesaj gonderdi. Mactan sonra "Ali Aydın artık duduğunu asmalıdır." acıklamasını yapan Ozhan Canaydın, bu sozden dolayı hÂl pişman olduğunu soyledi. "Ali Aydın hakkında kullandığım beyandan dolayı hep uzgunluk hissettim. Ben macı yakın ve rakip arkadaşlarımla izlerken onlar isyan ettikleri zaman ic cekişi icine girdim. 'Ali Aydın duduğunu asması lazım.' dedim; ama bunu soyledikten sonra olayın uzerine gitmedim. Ben sonra kendi kendime bunu nasıl soyledim diye ozeleştiri yaptım. Artık konuşmuyorum." ifadesini kullanan Canaydın, Ali Aydın ile karşılaştığı bir gun kendisinden ozur dilediğini soyledi. O gunden sonra bir daha mac sonlarında sıcağı sıcağına hakemler hakkında konuşmadığını dile getiren Canaydın, "6 seneden beri başkanlık yapıyorum. Ali Aydın haricinde konuştuğumu gordunuz mu? Takımın iyiyse hakem hatasıyla 1 gol yersen 2 gol atarsın. 2 golun sayılmazsa 3 gol atarsın. Yeter ki takımın iyi olsun. 4 sene ust uste şampiyon olduğumuz zamanı duşunun. Soylemedik laf bırakmadılar. Ama takımımız iyiydi. Evde oturduğum zaman butun macları seyrediyorum." acıklamasını yaptı. Her macta hakem hatası olduğunu ve olmaya da devam edeceğini acıklayan Canaydın, Avrupa'daki hakemlerin de cok hata yaptığını belirterek Turk hakemlerin uzerine fazla gidilmemesi gerektiği mesajını gonderdi. Feldkamp futbolcularına Helsingborg'u ezberletiyor Galatasaray, Helsingborg ile yarın akşam saat 20.00'de yapacağı UEFA Kupası H Grubu 2. karşılaşmasının hazırlıklarını basın ve taraftara kapalı yaptığı calışmalarla surdurdu. Teknik Direktor Feldkamp ve yardımcısı Ahmet Akcan yonetiminde sinema salonunda saat 10.30'da toplanan oyunculara, rakip takım Helsingborg'un gectiğimiz haftalarda yaptığı maclarından secilen goruntulerle desteklenen bilgiler verdi. Daha sonra tam sahada kalecilerin de katıldığı taktik bir calışma yapıldı. Antrenmanın sonlarına doğru ise sol kasığında bir ağrı hisseden Uğur Ucar, calışmayı bırakmak zorunda kaldı. Uğur'un mac kadrosunda yer alıp yer almayacağı bugun yapılacak kontrollerden sonra kesinlik kazanacak. İdmana ayrıca Ayhan Akman, Ozgurcan Ozcan ve Okan Buruk katılmadı. Ayhan takımdan ayrı bir program doğrultusunda sahada calışırken, Ozgurcan ve Okan da tedavilerinden sonra fizyoterapistler eşliğinde salonda calıştı. Spor Servisi 07 Kasım 2007, Carşamba ZAMAN __________________