Doner İcin;
2 adet fileto goğus eti 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salca 4 yemek kaşığı sıvı yağ 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik 1 cay kaşığı tuz 1 cay kaşığı pulbiber Yarım cay kaşığı toz biber Yarım cay kaşığı karabiber Yarım cay kaşığı kimyon Diğer Malzemeler;
2 su bardağı domates rendesi 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 cay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı yoğurt Pide Ekmeği

Goğus etleri yanlamasına inceltilir ve istenilen buyuklukte yaprak şeklinde ince ince dilimlenir. Bir kaba yoğurt, salca, yağ, tuz ve baharatlar konulup cırpılır ve hazırlanan etler icine ilave edip karıştırılır. Bu şekilde en az 1 saat dolapta dinlendirilir. Dinlenmiş etler kızgın tavaya alınır ve harlı ateşte suyunu salıp cekene kadar karıştırılarak kavrulur. Suyunu cektikten sonra iyice kızartılır. Domates rendeleyerek kullanılacaksa iyice suzgecten gecirilir ve cekirdeklerinden arındırılır. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave ederek suyunu cekene kadar pişirilir. İkisi de sıcak olması gerektiği icin etler olurken domates soau da hazır edilir. Ben hazır domates rendesi (puresi) kullandım zaten koyu kıvamlı olduğu icin yağını koyup bir iki karıştırılıp pişirdim. Pide ekmeği kup kup doğranır ve servis tabağına alınır. Uzerine domates puresinden biraz gezdirilir. Hazır olan tavuk doner serilir. Uzerine kalan domates sosu gezdirilir. 2 yemek kaşığı tereyağ iyice yağda kopuğu gidene dek yakılır ve en son uzerine cossss diye gezdirilir yanlarına yoğurt konulur ve servis edilir. Afiyet olsun.

Not: Domates Sosuna lezzeti arttırmak icin isteğe gore 1 yemek kaşığı kadar salca ve kıvamı acmak icin az miktar sıcak su ekleyebilirsiniz..

nefisyemektarifleri