Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Secimli Genel Kurul Toplantısı, bugun Ankara’da yapıldı. Nihat Ozdemir, 174 gecerli oy ile Turkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı secildi. TFF Genel Kurulu'nda Yıldırım Demiroren ve Husnu Gureli donemi ibra edildi.
Ankara'da duzenlenen TFF Olağan Secimli Genel Kurulu'na Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Muduru Mehmet Baykan, TFF Başkanı Husnu Gureli, TFF Yonetim Kurulu Uyeleri, UEFA temsilcisi ile kuluplerin başkan ve yoneticileri katıldı. Başkanlığını Spor Hizmetleri Genel Muduru Mehmet Baykan'ın yaptığı divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ardından gundem maddeleri kabul edildi. Nihat Ozdemir, 174 gecerli oy ile Turkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı secildi. Yıldırım Demiroren ve Husnu Gureli donemi ibra edildi JW Marriott Otel'de yapılan genel kurulda TFF Başkanları ile Yonetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 donemiyle ilgili hesap ve faaliyetlerinden oturu ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi. Yıldırım Demiroren, 28 Şubat'ta TFF Başkanlığı gorevinden istifa etmişti. Başkanlık gorevini genel kurula kadar vekaleten Husnu Gureli yurutmuştu. Genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2019-31 Mayıs 2020 donemi butce tasarısı ile talimatı ve butce uygulama esasları goruşuldu. Gerektiğinde butce tadilleri yapmak icin TFF Yonetim Kurulu'na yetki verildi. NİHAT OZDEMİR: TURK FUTBOLUNU HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İCİN CALIŞACAĞIM TFF başkan adayı Nihat Ozdemir, "Genel kurulumuzun ulkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Yıldırım Demiroren, 7 yıl boyunca onemli hizmetlerde bulunup gorevinden ayrıldı. Kendisine teşekkurlerimi sunuyorum. Turk Futbolu'nu hak ettiği yere getirmek icin calışacağım. Ankaragucu'nun ardından, Fenerbahce'de uzun yıllar spor yoneticiliği yaptım. Turk futbolunu hak ettiği seviyeye yukseltmek, temel hedefim olacaktır. Ben futbolun Nihat Ağabeyi olarak, 4 yıl boyunca Turk futbolunu yonetmeye talibim. Kurullarımızda calışacak arkadaşlarımızı belirlerken de en fazla onem vereceğimiz konu liyakat konusudur. Layık olan arkadaşlarımızı bu gorevlere getirmeye calışacağız. Sponsorluk gelirlerimizin arttırılması icin etkin bir calışma ortamı yaratacağız. 5 buyuk futbol ulkesinin calışmalarını yakından araştırmak icin komite kuracağız. Bu komiteye yonetim kurulumuzdan, MHK'dan, kulup lisans temsilcilerimizden ve hatta basınımızdan da değerli arkadaşları almayı planlamaktayız HUSNU GURELİ: DEMİROREN VE YONETİM KURULUNA TEŞEKKUR EDERİM Acılış konuşması yapan Husnu Gureli, "Şampiyon olan tum kuluplerimizi kutluyorum, genclere şans veren kuluplere de teşekkur ediyorum. Her ulkede 'VAR' sistemine gecildiğinde yaşanan sıkıntılar bizde de yaşandı. Gururumuz Cuneyt Cakır ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Milli takım icin Turkiye'nin en iyi antrenorlerinden Şenol Guneş ile anlaştık. EURO 2020'ye katılacağımıza inanıyoruz. UEFA ile yapılan calışmalar, kuluplerimizin mali acıdan yapılanmasında etkili oldu. Gectiğimiz 4 yıllık donemde Turk Futbolu'nda cidi hizmetler veren Yıldırım Demiroren'e ve yonetim kuruluna teşekkur ederim" dedi. KASAPOĞLU: AJAX MODELİNE GIPTA İLE BAKIYORUZ Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Futbol adına başarının sadece yetmediği strateji, pazarlama gibi surecleri hep birlikte yaşıyoruz. Tum dunya futbolu artık endustri olarak adlandırıyor. Bugun Turkiye başta UEFA olmak uzere uluslararası anlamda organizasyonlar bakımından kabul goruyorsa burada tesisleşme cabasını gormezden gelemeyiz. Biz guclu Turkiye'nin potansiyelini bilen ve bu doğrultuda calışan bir aileyiz. Hepimiz Ajax'ın koyduğu altyapı modeline gıpta ile bakıyoruz. Ne yazık ki bu konuda cok fazla altyapıya onem vermiş kulubumuzu goremiyoruz." sozlerini sarf etti. ALİ KOC: TURK FUTBOLUNUN ACİL SORUNLARI VAR Fenerbahce Başkanı Ali Koc, TFF Olağan Genel Kurulu konuştu. Koc, "Goreve geldiğimizden beri Turk futbolunun icinde bulunduğu sıkıntılara değindik. Gonul isterdi ki, Turk futbolunun ne kadar fazla futbolcu yetiştirdiği futbolculardan bahsedelim. Avrupa'yla aramız acılıyor. İcinde bulunduğumuz durum iyi değil, yaşlı bir lige sahibiz, mali acıdan zor durumdayız. Evet deniz bitti. Bunu nasıl cozeriz bilmiyorum. Turk futbolunun acil sorunları var. Mali acıdan zor durumdayız. Yoneticiler de kurullarda iyi yonetemedi. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Yeter ki Turk futboluna katma değer sağlayacak insanlar, zihniyetler olsun. Biz yonetim kuruluna bir kişi bile onermedik. Sadece zihniyet değişsin istedik. Sayın Nihat Ozdemir'e cok inanıyoruz. Başarılar diliyoruz." acıklamasını yaptı. Nihat Ozdemir'in listesi Servet Yardımcı Mehmet Baykan Erdal Bahcıvan Erhan Kamışlı Yılmaz Buyukaydın Ali Duşmez Mustafa Cağlar İsmail Erdem Mustafa Hacı Kerimoğlu Nuri Akın Selim Soydan Hasan Akıncıoğlu Alkın Kalkavan Hamit Altıntop Nihat Ozdemir kimdir? Limak Holding Yonetim Kurulu Başkanı olan Nihat Ozdemir, uzun yıllar Fenerbahce asbaşkanlığı gorevini yuruttukten sonra TFF Başkan Vekili sorumluluğunu ustlendi. Turkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Nihat Ozdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da dunyaya geldi. Evli ve 2 cocuk babası olan 69 yaşındaki Ozdemir, sanayi, turizm ve inşaat alanlarında ulkeye katkılar sağlamıştır. Fanatik