Kanoute: "Pişman değilim" PDT®
Futbol0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Kanoute: "Pişman değilim" PDT®
-
05-10-2019, 14:30:25İspanya´nın Sevilla takımının formasını giyen Frederic Kanoute, "Filistin´e desteğim siyasi veya dini değildi, bir zulme karşıydı" dedi. İspanya Kral Kupası’nda gecen haftalarda Deportivo’ya karşı oynanan macta attığı golun ardından formasının altındaki "Filistin" yazılı tişortu gosterdiği icin İspanyol Futbol Federasyonu tarafından 3 bin Avro para cezası verilen Kanoute, El Pais gazetesinde yayımlanan roportajında, "Her gosteri yapana ’neden yaptın’ diye soramayız. Butun dikkatler uzerime geldi ama aradığım da buydu. Bu kadar buyuk bir zulme karşı sessiz kalınamaz. Sadece benim insani gorevimdi ve bunu yapmanın en iyi yolu sahadaydı. Pişman değilim. Eğer bir kez daha yapmak zorunda kalırsam, yaparım" acıklamasında bulundu. Filistin’e desteğinin Musluman olmasından kaynaklanmadığını, başka bir dinden de olsa aynı tepkiyi gostereceğini kaydeden Mali asıllı Fransız futbolcu Kanoute, şunları kaydetti: "Mali’de ailemin bir tarafı Musluman, diğer tarafı Hristiyan. 19-20 yaşıma kadar din beni ilgilendirmiyordu. Daha sonra İslamı oğrenmeye başladım ve daha doğal bir yol olduğuna ikna oldum. Musluman dindar olmam benim adil olmamı ve vicdanımla hareket etmemi sağlıyor." ABD’nin yeni başkanının Barack Obama olmasıyla ilgili goruşunun sorulması uzerine ise Kanoute, şu değerlendirmeyi yaptı: "Cok olumlu. ABD’ye ozenmiyorum ama insanlara fırsat verdiğine inanıyorum. Bir Afrika orijinlinin başkan olması inanılamayacak bir şey. Avrupa’da bundan cok uzaktayız. Bazen ABD’yi eleştiriyoruz ama fırsat verilmesi konusunda bizden ilerdeler. Obama ile olanların Fransa veya İspanya’da olmasını 1 asra kadar goremiyorum." kaynak=fanatik.com __________________