Mesut tercihini yaptı! Almanya Milli Futbol Takımı'nın teknik direktoru Joachim Low, Werder Bremen'de oynayan Mesut Ozil'i, 11 Şubat'ta Almanya'nın Norvec'e karşı oynayacağı hazırlık karşılaşması icin 21 kişilik kadroya aldı. Low, bu konuda yaptığı acıklamada, Turkiye Futbol Federasyonu'nun yakın gecmişte Mesut Ozil'i Turk Milli Takımı'na almak icin yoğun şekilde caba harcadığını belirterek, ''Mesut icin zor bir karardı. Bu nedenle biz de Alman Milli Takımı adına oynamaya kesin karar verene kadar beklemek istedik. Kendisiyle Cuma gunu yaptığımız bir telefon goruşmesinde kesin olarak Alman Milli Takımı adına sahaya cıkmak istediğini soyledi'' dedi. Bu nedenle kendisini ilk kez Norvec macı icin kadroya almaya karar verdiklerini ifade eden Low, Mesut ile orta saha icin perspektifi buyuk olan bir oyuncuyu kazandıklarını kaydetti. Mesut ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının da Pazartesi gunu Frankfurt'taki Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde goruşulduğu bildirildi. Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Mesut'un kararının bir surpriz olmadığını ifade ederek, ''Mesut'un duşuncelerini cok onceden biliyorduk ve Alman Futbol Federasyonu'nda kalacağına emindik. Alman milli takımında yerini bulacağına inanıyorum'' diye konuştu. Werder Bremen Teknik Direktoru Thomas Schaaf da, Mesut'un takımda kendisini cok geliştirdiğini ve gecen aylarda performansıyla adından sıkca soz ettirdiğini ifade ederek, ''Kadroya cağrılmayı hak etti. Bu hem kendisi, hem de bizim sevindirici bir sinyal. Werder icin harcayacağı cabalarla gelecekte de milli takımda yerini alacağına inanıyorum'' dedi. Ozil de bu konuda yaptığı acıklamada, Alman milli takımı kadrosuna cağrılmaktan buyuk mutluluk duyduğunu belirterek, bu takımda fırsatlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye calışacağını soyledi. Ailesinin ve cok yakın dostlarının Turk olması nedeniyle bu kararı almakta zorlandığını, ancak bunun doğru karar olduğuna inandığını ifade eden M esut, ''Bu benim Turk kokenime karşı alınmış bir karar değil. Ailem şimdi ucuncu kuşakta Almanya'da yaşıyor, ben burada kendimi her zaman iyi hissettim ve Alman Umit milli takımı adına da oynadım. Bu nedenle İsvec'te umit milli takımları arasında duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda da başarılarımı surdurmeyi umit ediyorum'' dedi.
05.02.2009
Kaynak : AA