Turkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gozlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Suat Arslanboğa'nın hakemliğe devam edebileceğini soyleyerek mac yonettiğinde, yonettiği macın ucretini alabileceğini belirtti. "Suat Arslanboğa mac yonettiğinde yonettiğin macın ucretini alacak" Turkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gozlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, sozleşmesi feshedilen Suat Arslanboğa'nın, yonettiği mac başına ucret alacağını soyleyerek, "Turkiye Futbol Federasyonu yonetim kurulumuzun pazartesi gunu hakemimiz Suat Arslanboğa ile bir tasarrufu oldu. Hakemlik sozleşmesinin feshedildiği ile ilgili bir acıklaması oldu. Bu haber değişik şekillerde yorumlanmaya başlandı. Merkez Hakem Kurulumuzun bu yılki tasarrufunda performansa dayalı bir sistem var. Performansı iyi olan hakemler devam edecek. Performansı duşuk olan hakemler de dinlendirilecek. Eğer iyi performans gosterip maca cıkıyorsa kotu performans gosteren hakemler de dinlendirilecek. Fakat bunun ustune Turkiye Futbol Federasyonu sozleşmesini feshederek hakemliğe devam etmesini sağlıyor. Suat Arslanboğa hakemliğe devam edecek. Sozleşmeli hakem olabilecek. Mac yonettiğinde yonettiği macın ucretini alabilecek. Bu surec devam edecektir" diye konuştu. "Hakemlerin performansının iyi olması gerek" Hakemlerin performanslarının iyi olması gerektiğini ifade eden Abdurrahman Arıcı, "Turkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gozlemcileri Derneği Genel Başkanı olarak gecmişteki genel başkanlarla bunu konuştum. Hakemlik sozleşmesi yapıyorsunuz. Hakemlik yaptığı icin belirli bir ucret veriyorsunuz. Her ay veriyorsunuz. Daha sonra bu arkadaşlara mac yonettiriyorsunuz. Bana gore yanlış. Devlet memurluğu yaptığımız icin bu yanlışlığın icerisinde. Her zaman bunu savundum. Ama bu olayın daha değişik boyutu. Merkez Hakem Kurulu'nun yapmış olduğu bu tasarrufu sonuna kadar destekliyorum. Hakemlerimizin performansının iyi olması gerek. Hataya gore değerlendirilirse o hatayı ben değerlendirmeyeceğim Merkez Hakem Kurulu'nun değerleri hakemleri değerlendirerek bunu ortaya koyarak sunacaktır. İnşallah hakemlerimiz iyi maclar yoneterek sozleşmelerini devam ettirirler. Suat Aslanboağa'ya da gecmiş olsun diyorum" dedi. İHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Abdurrahman Arıcı: "Suat Arslanboğa hakemliğe devam edebilecek"