Turkcell Super Lig'de 2008-2009 sezonuna fırtına estirecek bir takımla girmek isteyen Konyaspor, transferde boş durmuyor. Bir onceki yonetim tarafından alınan Diyarbakırsporlu Murat Onur ile yeniden goruşmelerin surduğu oğrenilirken, Samsunspor'dan Caner Altın, Gaziantepspor'dan Mehmet Coğum, Sakaryaspor'dan Ferdi Başkoza, Bursaspor'dan İsmail Gulduren ve Denizlispor'dan Fatih Egedik'i renklerine bağlayan Konyaspor, transfer sezonunda en fazla transferi gercekleştiren Trabzonspor'dan sonra 2'nci takım oldu. 3 gunde 5 oyuncuyu renklerine bağlayan Konyaspor'da yerli kaleci arayışlarının surduğu bildirildi. Transferler konusunda acıklama yapan Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Duzkaya, "Konyaspor'un menfaatleri doğrultusunda, bizi hedefe goturecek en iyi oyuncularla calışmak istiyoruz. Transfer komitemiz boş durmuyor. Trabzonspor'dan sonra en hareketli takım Konyaspor. Eksik yerlerimiz var ve calışmalarımıza devam ediyoruz. İc transfer konusunda da tekliflerimizi verdik, goruşmelerimiz devam ediyor. Ben en uygun şeyleri yaptığımıza inanıyorum. Kulubumuzu sozde değil, ozde sevenlerle devam edeceğiz. Hic kimseyi gozden cıkartmadık, butun arkadaşlarımıza teklifimizi verdik." dedi. Ote yandan sozleşmesi biten ve Konyaspor ile goruşmeden diğer Ankaragucu ile anlaşan Burak ve Gaziantepspor ile anlaşan Erman hakkında konuşan Duzkaya, "Bu konuda bizim eksiklerimiz varsa, bizim kadar onların da eksiği var. En azından teklifimizi beklemeleri gerekirdi. Biz yeni oluşmuş bir yonetimdik. Dolayısıyla bu zaman aldı ve altyapı ile transferlerle ilgili calışmalarımız ancak sonuclandı. Anlaşmak isteyen oyuncularlya anlaşacağız" dedi. "HERKESİN BİR BEDELİ VAR" İc transferde oyunculara teklif edilen ucretlerin normal olduğunun altını cizen Duzkaya, "Cok değerli oyuncularla anlaşıyoruz. Transfer politikamız herkese objektiftir. Ama, bu takımın gecen sene oynadığı musabakalar ve ortada bir performans var. Bununla ilgili tabi ki bir taktik hakkımız olacak. Eğer biz butun oyuncuların istediği fiyatları verecek olsak, bizim burada bir işimiz yok. Biz calışmak istiyoruz ama, herkesin bir bedeli var." dedi. "GONLUMUZ YERLİ KALECİDEN YANA" Kaleci transferine olmazsa olmaz gozuyle baktıklarını ve mutlaka bir kaleci almak istediklerini soyleyen Duzkaya, "Mutlaka bir kaleci alacağız. En az 4 kalecimiz olmasından yanayız. Cunku, lig uzun bir maraton ve herşey olabilir. Ama, şuanda yerli mi olur, yabancı mı olur tam olarak kestiremiyorum. Gonlumuz kesinlikle yerli bir kaleciden yana." dedi. Ote yandan Konyaspor ile anlaşma sağlanan oyuncular icin bonservis odenmediği oğrenildi. __________________