Totemspor’a konuşan Hikmet Karaman gelinen noktayla ilgili onemli acıklamalar yaptı. Ertuğrul Sağlam'ın istifası sonrası gectiğimiz sezonun 21. haftasında Bursaspor'un başına gecen ve 14 haftalık donemde 8 galibiyet ve 3 beraberlik alarak Yeşil Beyazlılar'ın ligi 4. sırada bitirmesinde onemli rol oynayan teknik direktor Hikmet Karaman, calışma fırsatı bulduğu Pablo Martin Batalla ile ilgili carpıcı tespitler yaptı. Batalla'nın saha icinde, antrenmanda ve saha dışında iyi bir kişilik, orenek bir aile babası olduğunu belirten Karaman, Arjantinli oyuncunun bir birikim sonrası yaşadığı patlamayla Bursaspor'dan ayrılmak istediğini duşunduğunu soyledi. Teknik adam ve yonetici faktoru Gelinen noktada olayı insani boyutlarıyla değerlendirmek gerektiğini soyleyen tecrubeli teknik adam, "Futbolcular da insan. Batalla'nın ve onun gibi diğer yabancı oyuncuların bizim kulturumuzden farklı bir kulturden geldiğini bilerek, ulkemizde kendi kulturune bağlı yaşamaya calıştığını ongorerek ve onları anlayarak olaya bakmak lazım. Burada teknik adam acısında onemli olan oyuncunun guvenini kazanmak. Bunu da karşılıklı iletişim kurarak başarabilirsiniz. Ertuğrul Sağlambıraktıktan sonra goreve geldiğimizde biz Batalla ve diğer yabancı oyuncularla bu iletişimi kurduk ve bunun geri donuşlerini olumlu olarak aldık. Teknik kadro ve yonetim futbolculara insanı şekilde yaklaşmalı. Siz oyuncuya istediğiniz kadar para verin, mac primi verin. Siz eğer onun guvenini kazanamazsanız o oyuncuyu kaybedersiniz." ifadelerini kullandı. "Batalla Bursa'nın figuru" Batalla'nın Bursaspor camiası ve Bursa kenti icin bir futbolcudan daha fazla anlam taşıdığını ifade eden Hikmet Karaman, "Bursaspor camiası Turkiye'nin en onemli camialarından. Ben bunu bizzat yaşadım, o havayı soludum. Batalla'nın Bursasportaraftarı icin bir oyuncudan cok ote bir figur olduğuna şahit oldum. SadeceBursaspor'un da değil, o Bursa kentinin sevgilisi ve en onemli figurlerinden biri." dedi. "Para icin asla ve asla Bursaspor'dan ayrılmaz" Katar'dan gelen astronomik teklifin Batalla'nın aklını karıştırabilme ve maddi anlamda cok daha iyi bir sozleşmeye imza atmak adına Bursaspor'dan ayrılma ihtimali ile ilgili yonelttiğimiz soruya kesin bir dille ve net bir cevap verenKaraman,"Batalla para icin oynayan bir oyuncu değil ve o guven, iletişim problemi yaşamadığı surece Bursaspor'dan ayrılmaz. Gecen sezon da Katar'dan astronomik bir teklif vardı. Bu teklifi duşunmeden reddetti. Onun ait olduğu yer mutlu olduğu yerdir." şeklinde konuştu. "Batalla onemli değer, kaybedilmemeli" Tum iyi niyetli calışmalarına rağmen Bursaspor yonetiminin ve teknik direktorChristoph Daum'un 10 yıl onceki anlayışları bırakmaları gerektiğinin altını cizenHikmet Karaman, "Futboldaki değişim ve gelişim hızına ayak uydurmak zorundasınız. Aksi halde yok olup gidersiniz. Yok olurken de başka değerleri de yok edersiniz. Pablo Bursaspor ve Bursa kenti icin cok onemli değerdir. Bu nedenle Batalla kaybedilmemeli. Onu kazanmak icin gereken ne varsa yapılmalı. Ama şu unutulmamalı Batalla'nın parayla işi yoktur. Cok zeki ve akıllı birisi Pablo.Bursaspor'u da cok sevdiğini ve mutlu olduğunu biliyorum. Ancak etrafında gelişen bir takım anlamlandıramadığı, doğru bulmadığı olaylar ve uygulamalar onu mutsuz etmiş olabilir." dedi. İddialı konuştu Bursaspor'daki gorevine neden son verildiğini halen bilmediğini ifade edenKaraman, kendisinden sonra takımın başına getirilen Christoph Daum'un performansının ortada olduğunu belirtirken, "Benim gorevine Vojvodina'ya yeilip elendiğimiz icin son verdiler. Biz o macı saha icinde değil saha dışında kaybettik. Siz yonetim olarak teknik direktorunuze guvendiğinizi gostermiyorsanız, oyuncu teknik direktorun gideceğini biliyorsa, siz goreve yeni gelmiş bir yonetim olarak benimle oturup birebir konuşmuyorsanız ve harıl harıl teknik direktor arıyorsanız, burada art niyet vardır. Benimle devam etmeyecekseniz bunu kamptan once soyleyebilirsiniz. Gecen sezon rahmetli başkan Yazıcı ile genclerin takıma kazandırılması ve A takımda bu sezon 5-6 genc oyuncunun forma giymesi uzerine bir planlama yapmıştık ve gecen sezon genclere şans verdik. Onları sezon oncesi hazırlık kampına da goturduk. Ama bakın şu an o genclerden Enes dışında sure alan var mı? Ama bunu ısrarla ve inanarak soyluyorum, bu takımı bana versinler ligi en kotu beşinci bitiririm." dedi. Kasımpaşa macıyla ilgili ilginc yorum Yeşil Beyazlılar'ın Batalla krizinin golgesinde belki de Batalla'dan yoksun olarak cıkacağı Kasımpaşa macıyla ilgili de goruşlerini aldığımız Hikmet Karaman, genel kanının aksine Bursaspor'un Kasımpaşa'yı yenebileceğini soyledi. Bursaspor'un saha ici anlamında ciddi sıkıntıları olduğunu ifade eden Karaman, "AncakBursaspor'un oynadığı bir macı değerlendirirken sadece kadro anlamında yaklaşamazsınız. Cunku evinde muhteşem bir taraftarı var ve rakip kim olursa olsun, takım ne kadar kotu olursa olsun Bursaspor evinde oynadığı macların direkt favorisidir." değerlendirmesini yaptı. Totemspor Ozel / Egemen Cimen