Rize'nin butcesi 15 milyon YTL! Caykur Rizespor Başkanı Abdulkadir Cakır, Bank Asya Ligi'nde 15 milyon YTL butce ile yeniden Super Lig'e yukselme mucadelesi vereceklerini soylerken, Super Lig'de mucadele ettikleri donemde pişman olduğu kararlar aldıklarını da belirtti! Tarih23 Mayıs 2008 , 11:48 Cakır, yaptığı acıklamada, hedeflerinin ilk yıl sonunda yeniden Super Lig'e yukselmek olduğunu belirterek, ''Bu yonde hocamızın isteği doğrultusunda transfer calışmalarımız devam ediyor. Caykur Rizespor olarak bu yıl transferde bir limit belirledik. Bu limitin uzerinde sozleşme imzalamayacağız. Bank Asya Lig'de 15 milyon YTL butce ile Super Lig'e yukselme mucadelesi vereceğiz'' dedi. Bank Asya 1. Lig'de bu kadar gelir olmadığını ifade eden Cakır, ''Ligde 3.5 milyon YTL bir gelir bekleniyor. Bunun dışında onursal başkanımız Mehmet Cengiz'in katkıları ve CAYKUR Genel Mudurluğunun forma ve isim hakkı geliri olacak. Bu gelirlerin dışında yaklaşık 5 milyon YTL'ye ihtiyac olacak. Bunu da yonetim ve ben karşılayacağım'' diye konuştu. Başkan Cakır, Super Lig'de mucadele ettiği donemde pişman olduğu kararlar aldıklarını kaydederek, şunları soyledi: ''Kume duşmuş takımdan futbolcu satın aldık. Takım icerisinde futbolcular arasında gruplaşmalar oldu, bunları cozmeye calıştık. Fakat bazen beklenen başarıyı yakalayamadık. Emre Toraman'ın formayı atması, Altan'ın kadro dışı kalması hep bu gruplaşmanın eseri. Saffet Susic'i gondermekle yanlış yaptık. Sezon sonuna kadar mutlaka devam etmeliydik. Bunu başaramadık, istikrarsızlık ve temellerin sağlam olmaması sonumuzu hazırladı. Bunlardan pişmanlık duyuyorum.'' Cakır, yeniden yapılanma ile Super Lig'e cok daha sağlam temeller uzerinde cıkacaklarını ve geleceğe dair uzun vadeli planlar oluşturacaklarını sozlerine ekledi. __________________