Bursaspor Kulubu Başkanı İbrahim Yazıcı, kulubun mali kongresinde yaptığı acıklamada, bir şampiyonluk ile avunacak adam olmadığını ve bazı kuluplerin hala emek hırsızlığına devam ettiğini soyledi. Bursaspor Kulubu’nun Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, coğunluğa bakılmaksızın Merinos Ataturk Kongre Merkezi’nde gercekleştirildi. İlhan Parseker’in divan başkanlığında gercekleştirilen kongre, ilk olarak divan kurulunun seciminin ardından, uyelikleri tuzuk gereği aidat odemelerini zamanında yapmadıkları icin askıda bulunan 87 kişinin dernek uyeliğinin duşmesi hususunda goruşme yapılarak karara bağlandı. Gundemin diğer maddeleri arasında yonetim kurulunun mali ve faaliyet raporlarıyla gelir-gider tablolarının okunup ibrası ve tahmini butcenin karara bağlanması yer aldı. “YILDIZLARIN PEŞİNE DUŞMEDİK” İkinci Başkan Recep Bolukbaşı, tuzuğun 6. maddesi gereği yonetim kurulu adına kulubun Haziran 2012 ile Şubat 2013 tarihleri arasındaki faaliyetlerini okudu. Bolukbaşı, “Bursaspor, ozellikle oz kaynağından yetiştirdiği gencleri Turk futbolunun vitrinine cıkarmakla kalmamış, alt liglerden kadrosuna kattığı isimsiz oyuncuların gelişimlerini hızlandırdıkları ve yeteneklerini sergimle fırsatı buldukları bir sahne olmayı başarmıştır. Bursaspor taraftarı, nasıl ‘Biz şampiyon takım tutmadık, tuttuğumuz takımı şampiyon yaptık’ diyerek, sonuna kadar hak ettikleri bir gururu ifade ediyorlarsa, kulubumuz de, ‘Biz yıldızların peşine duşmedik, başkalarını peşine takan yıldızlar oluşturduk’ şeklinde ozetlenebilecek bir anlayışın temsilcisi olmuştur” diye konuştu. İkinci Başkan Recep Bolukbaşı daha sonra, sezon başı ve devre arasında takıma katılan oyuncular, gonderilen oyuncular, teknik direktor Ertuğrul Sağlam’ın ayrılış donemi ve yeni teknik direktor Hikmet Karaman’ın takımın başına gectiği surecin yanı sıra, altyapı takımlarının başarıları, amator branşlar, kurumsal calışma ve projeler, reklam sponsorluk faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. 20 MİLYON 459 BİN TL BORC 06.06.2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’dan 31.12.2012 tarihine kadar olan sure icerisinde kulup gelirlerini ve giderlerini aktaran Bolukbaşı, “Bu sure icerisinde gelirlerimiz 34 milyon 38 bin 199 TL giderlerimiz ise 54 milyon 497 bin 294 TL olarak gercekleştirmiş ve bu 7 aylık donemde 20 milyon 459 bin 95 TL gider fazlalığı oluşmuştur. 5766 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan Vergi borcu taksitleri duzenli olarak odenmektedir. 2017 yılına kadar tecil faizi haric odenecek taksitlendirilmiş vergi borcu 5 milyon 907 bin 792 TL’dir” diye konuştu. “BU BAŞARILAR BİZİ TATMİN ETMİYOR” Mali Genel Kurulda konuşan Bursaspor Kulubu Başkanı İbrahim Yazıcı da, “Bunca senedir ticaret yapıyorum. Yıllarca siyasetin icinde yer aldım. Kulup başkanlığında da kimseye nasip olmayacak başarı oykumuz var. Hangi işten zevk aldınız derseniz cevabım kulup başkanlığı olur. Hangi işte daha cok yıprandınız derseniz yine cevabım kulup başkanlığı olur. Ben bir şampiyonlukla avunacak adam değilim. Bu başarı beni tatmin etmiyor. Bu yuzden eziyet cekmeye hazırım. Bunca yıllık başkanlık yapıyorum. Hicbir koltuk statta oturduğum koltuk kadar yorulmadım. Oldukca karmaşık bir sezon geciriyoruz. Surpriz bir teknik direktor değişikliği ile birlikte yoğun donemi geride bıraktık. Mali acıdan da daha parlak gelecek icin butun Bursa’dan destek bekliyoruz. Kurumsal hamlelerimize yenilerine ekliyoruz. Saha icinde ve saha dışında da başımız dik” dedi. “EMEK HIRSIZLIĞINA DEVAM EDİYORLAR” Camia olarak enerjilerini doğrul şekilde kullanamadıklarını belirten Yazıcı, “Bize gelen eleştiriler daha yapıcı olmalı. Hatalardan bizde ders cıkarmalıyız. Birbirimizi yemeye devam mı edeceğiz? TFF’nin bizle ilgili aldığı kararlara bakın. Tekerine comak soktuğumuz kulupler, eski usullerle mac kazanmaya devam ediyor. Anadolu takımlarının maclarında hakem hataları oluyor. Bursaspor’un başının erken ezelim diyorlar. Hangi oyuncumuz parlasa transfer haberi cıkıyor. Yaptığımız futbol devriminin faturasını bize odettiklerinin farkındayız. Onumuzu kesmek icin her yol denenirken, biz kendi icimizde birbirimiz yiyoruz. Bursaspor ezberleri bozmuştur. Anadolu’nun sesi olmuştur. Bize yapılan oyunlara gelmeyelim. Ben iddia ediyorum. Bursaspor bizim donemimizdeki kadar şeffaf olmamıştır. Oyle şeyler geldi ki başımıza. Her dakika denetimden geciyoruz. Paralar nereye gitti diye bağıranlar işte hesap orada. Hesap gorme yeri burası olsun. Ben hesabımı carşıda pazarda değil genel kurulda veririm. Benim başım dik. Futbolun icinde hic kimse bize şunu haksız kazandı diyemez. Başkaları gibi emek hırsızlığı yapmadık. Emek hırsızlığına hala devam ediyorlar. Bizim yolumuzu kesmeye calışanlar. 3 kafadar takımı ligin zirvesinde tutmaya calışıyorlar” diye konuştu. Mali Genel Kurul Başkan İbrahim Yazıcı’nın konuşmalarının ardından sona erdi. Olayspor __________________