Alanyaspor, 27 yaşındaki Nijeryalı sağ bek Akeem Latifu ile 2 yıllık sozleşme imzaladı. Alanyaspor, son olarak Ukrayna Premier Ligi takımlarından FC Stal Dniprodzerzhynsk'de forma giyen 27 yaşındaki Nijeryalı sağ bek Akeem Latifu ile 2 yıllık sozleşme imzaladı. Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan imza torenine kulup başkanı Hasan Cavuşoğlu, yonetim kurulu uyeleri Ahmet Paşaoğlu, Ali Baki Boz, Mehmet Guler ve Enver Vural katıldı. Hasan Cavuşoğlu, yoğun bir transfer donemine girdiklerini ve 4'uncu transferi yaptıklarını soyledi. Nijeryalı sağ bek Akeem Latifu'yu kadroya dahil ettiklerini belirten Cavuşoğlu, "Kendisinin Alanyaspor'a katkı sağlayacağını duşunuyoruz. Transfer yaparken izlediğimiz oyuncularla masaya oturuyoruz. Kendisi de beğendiğimiz oyuncular arasında yer alıyor. Transferi hayırlı olsun" dedi. Turkiye'de ilk kez forma giyecek Nijeryalı savunma oyuncusu Latifu ise, "Oncelikle başkan, yonetim kurulu ve teknik ekibe transferimin gercekleşmesinde gosterdikleri emekten dolayı teşekkur ediyorum. Alanyaspor'un Turkiye'nin iyi kuluplerinden biri olduğunu duydum. Bu nedenle Alanya'yı tercih ettim. Umarım benim icin de iyi olur. Alanyaspor ile 5 yıl once Norvec takımıyla hazırlık macı yapmıştım. O zaman Alanyaspor 2'nci Lig'deydi. O tarihten beri Alanyaspor kademe kademe yukselmiş ve şu anda Turkiye'nin en ust liginde yer alıyor. İstikrarlı bir sezon gecirmeliyiz. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım. Yeni sezonu iple cekiyorum" diye konuştu. Akeem Latifu daha once Norvec'in Aalesunds FK, IL Hodd, Strømsgodset IF, Nijerya'nın Akwa United ve Ocean Boys FC takımlarında forma giydi.
Gunluk Gazeteler