Antalya deplasmanı donuşu trafik kazasında yaşamını yitiren Ankaragucu taraftarı Mert Turgut Cakır’ın cebindeki son para olan 20 Turk Lirası, Ankaragucu Muzesi’nde saklanmak uzere Başkan Mehmet Yiğiner’e teslim edildi. Teslim torenine Mehmet Yiğiner ve Metin Akyuz ile birlikte eski Ankara Milletvekili Aylin Nazliaka ile birlikte Ercan Cakır, Eray Acıkgoz ve benim de bulunduğum bir heyet katıldı. Torende Aylin Nazlıaka kısa bir konuşma yaptı. Nazlıaka, "Ankaragucu taraftarı vefakar ve cefakar taraftar. Deplasmanlara giderken kimi zaman boş cuzdanlarla gidiyorlar, kimi zamanda bir corba parası oluyor. Takımlarını hic yalnız bıramıyorlar, sahip cıkıyorlar. Eren ve Mert'in cebinden 20 TL. cıkmış. Bizde bu 20 TL'yi cerceveletip sizlere takdim etmek istedik. Biliyoruz ki sizde emanete sahip cıkacaksınız" dedi ve başkan Mehmet Yiğiner'e teslim etti. Mert Turgut Cakır’ın amcası Volkan Cakır, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, şunları soyledi: “Yeğenim Mert Turgut Cakır’ın cebinden cıkan son 20 TL’yi cerceveletip kulup muzesi yapılana kadar kulupte, kulup muzesi yapılınca muzede bir omur saklanması icin Ankaragucu Başkanı Mehmet Yiğiner ve taraftarın amcası Metin Akyuz başkanımıza teslim ettik. Ankaragucu şehitleri olarak anılan Mert Turgut Cakır ve Eren Acıkgoz’un isimleri kulupte omur boyu yasatılması adına girdiğim bu yolda bana destek olan sevgili Erkan Karahan ağabeyime , Metin amcamıza ve Sayın Aylin Nazliaka’ya sonsuz teşekkur ederim. Zor ama dayanmak zorunda olduğumuz bu yolda bize varlıklarını gosteren, yalnız bırakmayan Ankaragucu kulup yonetimi ve buyuk Ankaragucu taraftar ailesine sonsuz teşekkur ederiz. Onlar bedenen bizi terk etmiş olsalar da isimlerini olumsuzleştirip unutulmamak adına ruhen hep yanımızda olduklarını gosterdiler. Bize duşen gorev ise onların isimlerini nesilden nesile aktarmak olacaktır. Allah hepinizden razı olsun. Mert ve Eren bizler sizleri cok ozledik ve ruhunuzun hep biz ozleyenler ile olması dileği ile mekanlarınız cennet olsun.” SPORANKİ
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Mert'in cebinden cıkan son 20 tl, ankaragucu kulubu'ne teslim edildi