Altınordu, Goztepe, Altay ve Karşıyaka kulubu başkanları Futbol Gelişim Zirvesi adıyla duzenlenen panelde bir araya geldi. İzmir Ekonomi Universitesinin bahar şenlikleri kapsamında Futbol Gelişim Zirvesi adıyla panel duzenlendi. Panelin katılımcılarından Altınordu Kulubu Başkanı Seyit Mehmet Ozkan, burada yaptığı konuşmada, yabancı futbolcu almak yerine kendi oz kaynaklarıyla genc futbolcu yetiştirmek felsefesini benimsediklerini belirtti. Ajax ve Athletic Bilbao karışımı bir model izlediklerini vurgulayan Ozkan, "Hedefimiz 2023’te altyapısı tamamen bizden yetişmiş bir takım oluşturmak. Athletic Bilbao bunu 3,5 milyonluk şehirde yapabiliyorsa, 10 milyon nufuslu Ege’de neden bunu biz başarmayalım?" şeklinde konuştu. "Her cocuk, her sporcu, başka bir dunya." diyen Ozkan, şunları kaydetti: "Makine değil ki cocuklar alıp makineye koyup seri uretim yapalım. Cocukların once bu işin bir meslek olduğunu anlamasını istiyoruz. Altınordu'nun tek bir misyonu var o da bu toprakların cocuklarını yetiştirerek onları Avrupa'da değerlendirmek. Bu yuzden Super Lig yolunda herkese sıramızı verebiliriz. Turk futbolunda meslek anlamı ve koordinasyon zayıf. Futbolda kimse kendine yatırım yapmıyor, o yuzden ben kendime Don Kişot diyorum." - Mehmet Sepil: "Yabancı oyuncu tartışması gundem olmaktan cıkmalı" Goztepe Kulubu Başkanı Mehmet Sepil de İzmir takımlarıyla başarıyı paylaşmak istediklerini belirterek, "Doğduğumuz yerin takımına sahip cıkarak İstanbul kompleksinden kurtulmamız gerekiyor. Dunyada hicbir ulke yoktur ki, insanlar kendi doğduğu şehrin takımını tutmasın." ifadelerini kullandı. Sepil, Medipol Başakşehir galibiyetiyle yakaladıkları havayı iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayarak, "Onumuzdeki 4 macta futbolcular ve biz elimizde, kanımız canımız ne varsa dokeceğiz." dedi. Yabancı oyuncu duzenlemesiyle ilgili soruya yanıt veren Sepil, bu tartışmaların Turkiye'nin gundeminden cıkması gerektiğini soyledi. Gonlunun Turk oyunculardan yana olduğunu dile getiren Sepil, şoyle devam etti: "Maclarda Turk oyuncu oynatılmamasının sebebi ne Turklerin kasıdır, ne de Ege Bolgesi'dir. Sadece Turk futbolunun yapısıdır, onları oynatmayan hocalardır. Siz teknik direktorunuzu 7 haftada 5 mağlubiyet aldığında gonderiyorsanız, o da yabancı oyuncu oynatır." - Ekmekcioğlu: "İzmirliler olarak bir şeyleri aşmışız" Altay Kulubu Başkanı Ozgur Ekmekcioğlu da İzmir kulupleri olarak ortak hareket etmek icin bir protokol imzaladıklarını ve İzmir takımlarının birbirlerini destekledikce daha da gucleneceğini soyledi. Bir şeyler başarmak icin sadece sahanın icinde olmanın yetersiz kaldığını ifade eden Ekmekcioğlu, "Yonetim, lobi ve siyaset gibi alanlarda, her anlamda birlikte olmamız gerekiyor. İzmir futbolu icin sen, ben yok, biz var. Gecen seneki Gumuşhane macında tribunlerde her takımın formasını giymiş taraftar vardı. Bu goruntu cok mutluluk verici. Bu demek oluyor ki, biz İzmirliler olarak bir şeyleri aşmışız." şeklinde goruş belirtti. Buyukkarcı: "Zor bir surecten geciyoruz" Karşıyaka Kulubu Başkanı Turgay Buyukkarcı da zor bir surecten gectiklerini belirterek, yaptıkları işin kolay olmadığını soyledi. Kendisini yoneticilik yapmaya motive eden şeyin formaya olan saygısı ve sevgisi olduğunu anlatan Buyukkarcı, "Yeri geliyor cebimizden harcıyoruz, en ufak başarısızlıkta kufur yiyoruz." yorumunda bulundu. Trtspor
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- İzmir'de futbol zirvesi