Spor Toto Super Lig ekiplerinden Kasımpaşa’nın Mısırlı milli oyuncusu Karim Hafez, eski takımı Medipol Başakşehir’in şampiyon olmasını istediğini soyledi. Sezonun ilk yarısını Medipol Başakşehir’de geciren, ara transfer doneminde ise lacivert-beyazlı takımla kiralık sozleşme imzalayan Hafez, Super Lig’deki şampiyonluk yarışından vatandaşı Muhammed Salah’a, kariyer planlamasından takım arkadaşı Trezeguet’nin durumuna kadar bircok konuda AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Bonservisi Mısır’ın Wadi Degla takımında bulunan 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu, ilk yarıda Medipol Başakşehir’de fazla forma şansı bulamadığını belirterek, "Orada bircok tecrubeli ve iyi oyuncuyla calıştım. Hepsinden cok şey oğrendim. Ancak benim pozisyonumda Clichy gibi buyuk bir futbolcu forma giyiyordu. Sadece kupa maclarında oynayabildim. Devre arasında Kasımpaşa’ya geldim. Kasımpaşa’da bulduğum şansı iyi değerlendirdim. Mucadeleme devam ediyorum. Umarım bu sezon benim icin iyi bir şekilde biter." ifadelerini kullandı. Medipol Başakşehir’de herkesin lig şampiyonluğunu hayal ettiğini dile getiren Karim Hafez, "Medipol Başakşehir’in şampiyon olmasını istiyorum. Medipol Başakşehir, şampiyon olmayı hak ediyor. Birkac sezondur ligi onde goturuyorlar fakat sona gelindiğinde şampiyonluğu kacırıyorlar. Kalan maclarını kazanarak ligi zirvede tamamlamalarını diliyorum." diye konuştu. "Salah, Mısır’da herkesin idolu" Hafez, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen vatandaşı Muhammed Salah’ın elde ettiği başarılarla Mısırlı oyunculara Avrupa’nın kapısını actığını aktardı. Merseyside temsilcisi ile Premier Lig’de şampiyonluğu kovalayan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı finalde mucadele eden Salah’ın cok iyi bir futbolcu olduğunu vurgulayan Hafez, şunları kaydetti: "Salah, cok iyi bir kişiliğe sahip. Mısır’da herkesin idol olarak belirlediği biri. Cok iyi performans gosteriyor ama aynı zamanda bunun icin cok da sıkı calışıyor. Yakaladığı başarıyı hak ediyor. Umarım bu sezon Premier Lig’i kazanır. Salah, Avrupa’ya ilk geldiğinde aslında Mısırlı oyuncular icin de kapı actı. Mısırlı oyuncuların kaliteli olduğunu ve Avrupa’da mucadele edebileceğini kanıtladı. Umarım Avrupa’da mucadele eden Mısırlı oyuncu sayısı daha da artar ve milli takımda da Salah’ın yardımıyla cok başarılı oluruz." "Trezeguet’nin buyuk bir takımda oynayacağını duşunuyorum" Karim Hafez, Kasımpaşa’da sergilediği performansla dikkati ceken vatandaşı Trezeguet’nin gelecek sezon buyuk bir takıma transfer olacağını duşunduğunu kaydetti. Trezeguet’nin bircok takımdan transfer teklifi aldığını kaydeden Hafez, "Onun en sevdiğim tarafı, hicbir zaman calışmayı bırakmaması ve sabırlı olması. Hep doğru zamanı bekledi. Onumuzdeki sezon buyuk bir takımda oynayacağını duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. "İspanya’da oynamayı istiyorum" Karim Hafez, İspanya’da futbol oynamayı hedeflediğini belirtti. İspanya’daki futbol anlayışını kendisine yakın bulduğunu ifade eden Hafez, şunları soyledi: "İspanya’da oynanan futbolu seviyorum. İspanya’da oynamayı cok istiyorum. Cocukken bulunduğum akademide 11 kişiydik. Keyif alarak oynuyorduk. Ayakkabılarımız olmadan maca cıkıyorduk. Rakiplerimiz ise ayakkabılarıyla oynuyordu. Herkes buna cok şaşırıyordu. O zaman hocalarımdan birisi, benim de bir gun İspanya’da oynayacağımı soyluyordu. Umarım onun soylediği gibi İspanya’da oynamayı başarabilirim." Bu sezonun ilk yarısında Medipol Başakşehir ile ligde forma giyemeyen Karim Hafez, Ziraat Turkiye Kupası’nda ise 4 maca cıktı. Mısırlı futbolcu, ikinci yarıda ise Kasımpaşa formasıyla 9’u ligde olmak uzere toplam 10 musabakada gorev yaptı. Hafez, kariyerinde Belcika’nın Lierse ile Lens ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin Omonia takımlarında da forma giydi. DHA __________________