Mecnun Otyakmaz: "3 puan alıp ust sıralara tırmanmak istiyoruz"
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Mecnun Otyakmaz: "3 puan alıp ust sıralara tırmanmak istiyoruz"
-
05-10-2019, 05:43:14Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Ligin son 4 haftasına girdik. Cok onemli karşılaşmalar peş peşe oynanmaya devam edecek. Bizim icin de onemli bir karşılaşma. Her ne kadar alt sıralarla 6 puanlık bir fark soz konusu olsa da bizim bir an once 3 puan alıp artık ust sıralara doğru tırmanmamız gerekiyor" dedi. Demir Grup Sivasspor ile Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi arasında altyapı oyuncularının diş sağlığı ve oral hijyeni konusunda protokol imzalandı. Kulup tesislerinde duzenlenen protokolde konuşan Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, altyapı oyuncularına değer verdiklerini ifade ederek "Buradaki amacımız ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak ve cok onem verdiğimiz altyapıdaki oyuncularımıza, cocuklarımıza ağız ve diş sağlığı eğitimini vermek, bu alışkanlığı edinmelerini sağlamak. Bu yuzden Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne teşekkur ediyorum" dedi. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Şen ise "Amacımız Sivassporumuzun altyapı futbolcularının sağlık taramalarının ve tedavilerinin yapılması ve ayrıca onemli bir husus oral hijyen eğitimlerinin verilmesi. Bu amacla Sivasspor ile Turkiye'ye ornek olacak farkındalık yaratacak bir protokol imzalıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Protokolun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligin son 4 haftasına girdiklerini ve birbirinden onemli karşılaşmalar oynayacaklarını soyledi. Otyakmaz, "Cok onemli karşılaşmalar peş peşe oynanmaya devam edecek. Bizim icin de onemli bir karşılaşma. Her ne kadar alt sıralarla 6 puanlık bir fark soz konusu olsa da bizim bir an once 3 puan alıp artık ust sıralara doğru tırmanmamız gerekiyor. Başakşehir iyi bir takım, iyi yonetim, iyi teknik heyet ve iyi futbolculardan oluşmuş bir takım. Şampiyonluğa oynuyorlar fakat bizim de takımımız iyi bir takım. Ozellikle son haftalarda biraz kotu gitmemize rağmen ic sahada tehlikeli bir takım. Bu takım ilk yarı İstanbul'da Başakşehir'i yenme başarısı gostermişti. İnşallah tarih tekrar tekerrur eder ve 3 puanla rahat bir nefes alıp onumuzdeki haftalarda tırmanmanın yollarını buluruz diye duşunuyorum. İlk once bir galibiyet alarak alt sıralardan bağımızı tamamen koparmak istiyoruz. Ondan sonraki 3 macta da toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp ust sıralarda yer almak istiyoruz" dedi. "HAKEMLERİN BU DURUMDA OLMASININ SEBEBİ YONETİCİLER" Turkiye'de hakemlerin kotu mac yonetmelerinin sebebinin yoneticiler olduğunu ifade eden Otyakmaz, "Hakemlerle ilgli bir sorun olduğunu gosteriyor bu. Fakat biraz da hakemlerin bu durumda olmasının sebebinin bizler olduğunu duşunuyorum. Yani yoneticilerin yaptığı acıklamaların olduğunu duşunuyorum. Fikirlerin baştan beyan edilip hakemlere yardımcı olmak gerekiyordu. Benim yaklaşık 2 haftadır hakemlerle ilgili soylediğim bazı şeyler var. 4 haftalık cozumler yerine sorunları kokten halledecek cozumler uretmek lazım. Benim bu konuyla ilgili daha once yaptığım acıklamalarda Yuksekoğretim Kurulu ile Turkiye Futbol Federasyonu arasında yapılacak bir sozleşme ile spor akademilerinde konacak hakemlik dersinden mezun olacak başarılı oğrencilerin mutlaka hakemlik sistemi icerisine yerleştirmek gerek diye duşunuyorum. Uzun vadede de bu sorunun cozuleceğine olan umidim tam. Bu konunun desteklenmesini rica ediyorum. 4 haftalık sorunu cozsek bile hakemlik sorununu cozmemiş oluyoruz" ifadelerini kullandı. "VAR PROTOKOLU RAYINDAN CIKTI" Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili duşuncelerini de paylaşan Otyakmaz şoyle konuştu: "İlk yarı itibarıyla VAR Sistemi asılında iyi gidiyordu. Ancak biz yoneticilerin yapmış olduğu beyanatlar biraz işin şirazesinden kaymasına sebebiyet verdi ve VAR protokolu rayından cıktı. Şimdi hakemler bircok pozisyona gitmemeye başladı. Dolayısı ile bazı sorunlar yaşandı. Beşiktaş ile oynadığımız bizim macta da sonu golle biten bir ofsaytın atlandığını da hep birlikte gorduk maalesef. Anadolu takımları Kulupler Birliği'nde bu işe mutlaka bir cozum bulmalı. Kulupler Birliği'nin kuruluş felsefesine donmesi gerekiyor. Rahmetli İlhan Cavcav, Anadolu kuluplerinin haklarını savunmak icin Kulupler Birliği'ni kurmuştu. Şimdi ekonomisi buyuk kuluplerin hakları savunur olmuş noktasına geldi." DHA __________________