Super Ligi dorduncu sırada tamamlayan Sivasspor, bu sezon Avrupa'da İntertoto Kupası'nda mucadele edecek olmasından dolayı hazırlıklarına bugun start verdi. Teknik direktor Bulent Uygun sadece bir kac futbolcu ile 6 yabancı oyuncunun kampa gec katılacaklaırnı soyledi. İntertoto Kupası ile tarihte ilk kez Avrupa'ya acılacak olan Sivasspor, bu kupada macların Temmuz ayı başında oynanacak olması nedeni ile sezonu en erken acan Super Lig takımı oldu. Sabah saatlerinden itibaren Sivassporlu futbolcular tesislerde toplanmaya başladı. As kadroda bulunan oyuncuların yanı sıra genc oyuncular ile bazı denenme amaclı getirilen futbolcuların da ilk calışmalarda yer alacağı bildirildi. Sivasspor'un sezon oncesinde yaptığı ilk calışmalara futbolculardan Devran ve Musa'nın gec katılacağı belirtilirken, teknik direktor Bulent Uygun'un gec katılma konusunda serbest bırakmasına rağmen Mehmet Yıldız ve Hayrettin Yerlikaya'nın da kendi istekleri ile calışmalarda yer alacakları oğrenildi. Yeni sezonu mecburen erken actıklarını belirten Sivasspor Teknik Direktoru Bulent Uygun, "Bizim icin bu sene iki kulvarda zorlu gececek. İntertoto Kupası'nı gecerek UEFA'ya katılmak istiyoruz. Bunun icin iyi hazırlanmamız gerekiyor. Ben kadromda yer alan butun oyuncu arkadaşlarıma guveniyorum. Dolayısı ile İntertoto Kupası maclarında sahaya kimi cıkarırsak cıkaralım başarıyla bizi temsil edeceğine inanıyorum" dedi. Calışmalara sadece 6 yabancı oyuncu ile şimdilik Musa ve Devran'ın katılmayacağını ifade eden Uygun, "Bazı as oyuncularımıza daha fazla izin imkanı tanımamıza rağmen kendi istekleri ile kampa katılmak istediler. Şimdilik hafif bir tempo ile calışmalara başlayacağız ve maclara yakın donemde tempomuzu artıracağız. Ligi de duşunmek zorundayız. Erken form tutmanın sıkıntılarını takımlar sezon sonuna doğru daha fazla yaşıyor. Biz bunu en aza indirmek icin caba gostereceğiz" diye konuştu. Bulent Uygun transfer calışmalarının da devam ettiğini, kısa sure icerisinde 2 yabancı, 2 yerli oyuncu ile sozleşme imzalayarak transferi tamamlayacaklarını vurguladı. Uygun, Galatasaray'dan ayrılması kesinleşen Hakan Şukur'u Sivasspor'da gormekten mutluluk duyacaklarını, ancak şimdilik bu konuda her hangi bir gelişme olmadığını da sozlerine ekledi.