Bursaspor’un kısa bir sure once oluşturduğu "Timsah Gozu" adını verdiği futbolcu keşfetme (scouting) ekibinin direktoru Tarkan Batgun, "Bu sistem, Turkiye’de kaset ve DVD izleme donemini bitirdi" dedi. Tarkan Batgun, Bursaspor TV’ye yaptığı acıklamada, "Biz kesinlikle futbolcu izleme komitesi değiliz. Biz burada futbolcunun matematiksel ozelliklerini ortaya cıkartıyoruz" dedi. Sistemleriyle ilgili bilgi aktaran Tarkan Batgun, şunları soyledi: `TİMSAH GOZU` LABORATUVARI "Adını Timsah Gozu olarak verdiğimiz laboratuarımız da bizim işimizde en onemli olay bilgisayar. Yani sistemimiz seyretme, seyrettirme, keşfetme, keşfettiğini ortaya cıkartma. Bursaspor olarak oluşturduğumuz ekibimizle her mevkide en iyi kim, onu bir laboratuvar gibi calışıp ortaya cıkartıyoruz. Golculukten, orta alana, defansa kadar her oyuncuyu bunlara gore takip ediyoruz. Boylece takıma en yararlı oyuncu ortaya cıkıyor. Bu işlemle takımın seviyesi belirlenirken ligin seviyesi de belirleniyor. Turkiye’de ilk kez yapılıyor. Bizim oyuncular o pozisyonda neler yapıyor, sonrasında ise diğer kuluplerdeki oyuncular neler yapıyor. Onları araştırıyoruz. ALTYAPIDA DA CALIŞIYOR Bizdeki en iyi kim, diğer takımlardaki en iyi kim diye burada inceleme yapıyoruz. Bu işlemi yaparken Genclik Geliştirme maclarının bize gonderilmesi cok onemli. Kendi Akademi Ligi’ndeki oyuncu profillerini cıkartıyoruz. U-17, 19 ve A-2 Takımları izleniyor. Biz bu işlemi yaparken Galatasaray ve diğer kuluplerin maclarını goremiyorum. Turkiye Futbol Federasyonu ile goruştum. Yaptıklarımızı anlattım. Beşiktaş, Fenerbahce ve Galatasaray kulupleriyle goruştum. Hepsi sıcak bakıyor. Federasyon bir bilgi bankası oluşturacak. Biz buraya verilemizi atacağız. Diğer kuluplerimiz buna olumlu bakıp bilgilerini bu merkeze gonderirse, Altyapı milli takım teknik direktorleri futbolcular hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacak. `LONDRA’YA DAVET ALDIK` Bizim işimizde Barcelona ve Manchester City dunyanın en iyi kulupleri. Biz onlardan daha iyi olabilmek icin calışıyoruz. Gectiğimiz gunlerde Abudabi Spor Hukumeti’nin duzenlediği White-Scout programına Barcelona ile birlikte konuşmacı olarak katıldık. Bu bizim icin buyuk bir onur oldu. Katar takımlarını Bursa’ya davet ettik. Sanıyorum onlarda buraya gelip kulubumuzde, ozellikle oluşturduğumuz labarotuvarı inceleyecekler. Onumuzdeki gunlerde Londra’da yapılacak global bir forum var. Buraya Bursaspor olarak kubul edildik. Dunyaya neler yaptığımızı anlatacağız. Turkiye’de cok yeni bir sistem olan scoutingin oturabilmesi icin en az 2 yıla ihtiyac var." Olay