Eşi Ceyda ve 6 aylık bebeği Yağız`la birlikte konuğumuz olan genc file bekcisi Harun Tekin ile yaptığımız keyifli soyleşi. Bu sozler Timsah`ın genc kalecisi Harun Tekin`e ait: “ Cabalıyorum ve sabrediyorum. Hocalarımın kararına sonuna kadar saygılıyım” “Gecen sezon Kasımpaşaspor macında kotu bir anım oldu. Keşke yaşanmasaydı” `Trabzonsporlu Zeki, 1 lig macında forma giydi milli takıma cağrıldı. Oynarsam ben de gideceğime inanıyorum.` Bu sıralar aslında herkes onu konuşuyor. Sebastien Frey`in son maclarda istenilen performansı gosterememesinden sonra `Acabı o bu işi yapamaz mı?` diyenler oldukca fazla. Bursaspor`un genc file bekcisi Harun Tekin`den bahsediyoruz. 4 yıldır yeşil beyazlı kulubun bunyesinde yer alan genc eldiven, İvankov, Carson gibi isimlerle de birlikte calıştı. Gectiğimiz sezon Kasımpaşaspor macının sonunda bir taraftarla yaşadığı diyalogla uzun sure gundemde olan Harun`la o olayı, hedeflerini konuştuk. Daha doğrusu `Kale icin hazır mısın?` sorusunun cevabını aradık. `TECRUBELERİNDEN FAYDALINIYORUZ` “4 yıldır Bursaspor`un bunyesindeyim. Takımın eskilerinden biri olduğumu soyleyebilirim. Şampiyonluk yaşamış bir takıma geldim. Gelirken neler yaşadığımı cok iyi biliyorum. Yeşil beyazlı renkler altında bulunmaktan dolayı cok mutluyum. Dimitar İvankov, Scott Carson`la calıştım, Sebastien Frey ile calışmaya devam ediyorum. Hepsi cok kariyerli isimler. Hepsinden kendime bir şeyler cıkardım. Tecrubelerinden faydalandım ve devam ediyorum.” `GECEN SEZON İYİ OYNADIM` “Sebastien Frey cok renkli bir insan, dost canlısı bir isim. Takımın diğer file bekcileri olarak bize oldukca katkısı oluyor. Benim hedefim tabii ki Bursaspor`un 1 numarası olmak. Gecen sezon iyi maclar cıkardığımı duşunuyorum. Ozturk Tanrıbilir hoca ile birlikte o donem cok iyi calışmıştık. Takımın as kalecisi olmak icin varımı yoğumu ortaya koyuyorum. Ben her zaman hazırım. Cabalıyorum ve sabrediyorum. Hocalarımın da kararına sonuna kadar saygılıyım. Kendime guveniyorum.“ `EKSİK YONLERİMİ BİLİYORUM` “İnsanlarında, camiamızın da bana guvendiklerini cok iyi biliyorum. Şans gelirse en iyi şekilde değerlendiririm. Elimden gelenin en iyisini yaparım. Eksik yonlerim her kalecinin olduğu gibi var. Hocalarım mac icerisinde konuşmadığımı soyluyor. Bunu calışarak ortadan kaldırma gayretindeyim. Mac eksiğimde doğal olarak var. Bunları da zamanla aşarak eldivenleri giymek istiyorum. Kaleyi devralırsam Bursaspor 10 yıl 1 numara sıkıntısı cekmez. Daha 24 yaşındayım ve eldivenleri giyersem kesinlikle bırakma niyetinde değilim.” `HATALAR HER ZAMAN OLUR` Harun, son haftalardaki performansıyla eleştirilen Frey hakkında da konuştu. Genc eldiven, “Frey daha yeni geldi. İyi maclar da cıkarttı. Hatalar her zaman olabilir. Bunları biz de yapabiliriz. Kariyeri gercekten tartışılmaz. Hatalar uzerine cok takılmamak gerekiyor” diye konuştu. KALECİ ZEKİ ALINIYORSA! Genc eldiven Harun, Bursaspor`da duzenli olarak oynaması durumunda Milli Takıma da gideceğine inanıyor. Harun, bu konuda şunları soyledi: “Acıklanan milli takım kadrosunu herkes gordu. Trabzonspor kalecisi Zeki, 30 dakika Avrupa macında oynadı, 1 lig macında forma giydi ve milli takıma cağrıldı. Oynarsam bende gideceğime inanıyorum. Benim icin ilk hedef Bursaspor`da forma bulmak.” `DEVRE ARASI İLAC OLACAK` Teknik Direktor Christoph Daum`un kendileri icin bir şans olduğunu ifade eden Harun, “Daum cok tecrubeli bir teknik adam. Bunu zaten hemen hissediyorsunuz. Cok iyi gozlem yapıyor. Hocamızın Bursaspor`a cok faydalı olacağını duşunuyorum. Lige iyi bir giriş yapamadık. Ben de burada ilk kez boyle bir tablo yaşıyorum. Ama sezon sonunda Avrupa hedefini mutlaka yakalayacağız. Devre arası bize ilac gibi gelecektir. O zamana kadar puanları toplamamız gerekiyor” şeklinde konuştu. KEŞKE O OLAY OLMASAYDI Harun, gecen sezon İstanbul`daki Kasımpaşaspor macı sonunda tribunden atlayan bir taraftarla yaşadığı olay hakkında da konuştu: ‘Benim icin kotu bir anı` diyen Harun şunları soyledi: “Herkes benim icin olumsuz şeyler duşundu. Taraftar sahaya girdi, saldırdı ve bende kendimi korudum. Mağlubiyetin verdiği durumla ortaya bu tablo cıktı. Keşke olmasaydı. Bu olaydan dersler cıkardım. Kotu bir tecrubeli oldu.” Olayspor
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- `Ben her zaman hazırım`