'Ankaragucu yaşamımı değiştirdi'
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- 'Ankaragucu yaşamımı değiştirdi'
-
05-10-2019, 05:36:25Boluspor'da oynarken, sezonun ikinci devresinde, Sıvasspor, Bursaspor ve Vestel Manisaspor'dan gelen transfer onerilerini kabul etmeyerek Ankaragucu'ne gelen Gokhan Emreciksin , kısa surede sarı - lacivertli ekibin vazgecilmezi oldu. Gokhan'ın yaşamını değiştiren en onemli an ise Ankaragucu'nun teknik sorumlusu Hakan Kutlu 'nun ligin ikinci devresinde kendisine yaptığı transfer teklifi. "Gokhan seni Ankaragucu'nde gormek istiyorum" diyen Kutlu'nun transfer teklifini kabul eden oyuncu, bu sayede ilk defa Super Lig formasını da giymiş oldu. Sezonun ikinci yarısı Super Lig'de oynamanın heyecanını yaşayan Gokhan Emreciksin'i bir ay sonra ise ulusal takım heyecanı sardı. 2008 yılının spor kariyerinin donum noktası olduğunu duşunen Gokhan Emreciksin, sorularımıza şu yanıtları verdi: - Soyadınızın anlamı ne demek? Araştırmama karşın bulamadım. Ozel bir anlamı yok. - İkinci transfer doneminde ligin onemli takımlarından teklif gelmesine karşın, Ankaragucu'nu tercih ettiniz. Bu secimin sebebi nedir? Uzun sure Boluspor formasını giydim, ardından kariyerime Super Lig'de devam etmek istedim. O gunlerde diğer takımların tekliflerini de değerlendirdim fakat Ankaragucu'nun bende ayrı bir yeri var. Ayrıca bana sunulan şartlar da uygundu, sonrasında da tercihimi Ankaragucu'nden yana kullandım. Tabii bunun yanında Hakan Kutlu'nun takımın başında olması da benim icin onemliydi. - Neden? Hakan Kutlu futbola Ankaragucu'nde başlamış ve hÂl da bu takım icin calışıyor. Ankaragucu'nu bu kadar seven bir teknik adam bence başarılı da olur. Zaten ligdeki konumumuz ortada. Genc teknik adamlarla calışmak oyuncu icin de avantajdır. Ben de bu avantajdan yararlanmak istedim ve geldim. Ote yandan Kutlu bize antrenorden daha cok ağabey gibi yaklaşıyor, sert tavırları yok. Buraya gelmekle iyi bir tercih yaptığımı duşunuyorum. Yaşamım değişti. - İlk defa Super Lig'de oynamanın yanında ulusal takımın Beyaz Rusya ile yaptığı macın kadrosuna da alındınız. Ulusal takım forması size neler hissettirdi? O formayı giyip, ulkemiz icin tek yurek olmamız cok guzeldi. Enteresan olan ise 3 ay once televizyonda izlediğim ulusal takımın şimdi kadrosunda olmam. Ulusal takımda olmanın verdiği sevinci hÂl yaşıyorum. - 1. ve 2. Lig'de yer alan oyuncuların Super Lig'de forma şansı bulması zordur... Kesinlikle doğru. Bunun en onemli nedeni ise bu liglerde yer alan oyuncuların goz onunde olamaması. 1. ve 2. liglerde yer alan oyuncuların Super Lig'e cıkması gercekten cok zor. O liglerin macları televizyon ve radyo programlarında bile yer bulamıyor. Bulduğu zamanlarda da ağırlıklı olarak kavga ya da şık olaylarıyla... Herkes Super Lig'i takip ediyor. Boyle olunca alt liglerde forma giyen gelecek vaad eden oyuncular kaybolup gidiyor. - Peki Ankaragucu nasıldı? Bence ikinci yarı daha iyi bir Ankaragucu olduk. Takıma devre arasında gelmeme karşın arkadaşlarıma uyum sağlamayı başardım. Ote yandan ligin ikinci devresinde 9 hafta galibiyet alamadık. O zamanlar bile uyumlu olmaya dikkat ettik. Arkadaşlığı onem verdik, ardından da toparlandık. - Sahada en fazla hangi ozelliğinizi beğeniyorsunuz? Ben sahada kendime cok guveniyorum. Alt liglerde yer aldığımda bile Super Lig'de oynayacak gucu kendimde bulabildim. Kendime olan bu guvenim başarıma da yansıyor. En fazla kendime olan guvenimi beğeniyorum. - Bu sezon unutamadığınız bir anınız oldu mu? Turkcell Super Lig'in 31. haftasında Konyaspor'a 3-0 yenildik. Bu macta taraftarlarımız "Macı sattılar" , "Boyle mi oynanır" diye bağırdı. Bence taraftarların bu tarz kırıcı davranışlar sergilememesi gerekiyor. Onceki haftalarda rakipleri yenen de biziz, Konyaspor macında yenilen de biziz. Her macın oncesinde bizi yanına cağırıp, selam veren taraftarlarımız yenilgi alındığında neden boyle yapıyor? Anlamıyorum. Takımını seven taraftarın her turlu sonuca hazırlıklı olması lazım. Roportaj: Sevil Arınan/Cumhuriyet Gazetesi __________________