Turkcell Super Lig sıralaması ile ilgili yaptıkları itiraza, federasyondan olumsuz yanıt gelmesine rağmen bu konuda Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yonetim Kurulu'nun karar vermesi gerektiğini savunan Sivasspor yonetimi, cıkacak karara gore konuyu FIFA'ya ve CAS'a taşımaya hazırlanıyor. Ligi Fenerbahce ve Beşiktaş ile birlikte 73 puanda tamamladıktan sonra ucuncu olması gerektiği goruşunu savunarak sıralama ile ilgili 13 Mayıs Salı gunu TFF'ye itiraz dilekcesi gonderen Sivasspor Kulubu, itiraz dilekcesine TFF'den dun gelen yanıt yazısında sıralamanın Fenerbahce, Beşiktaş ve Sivasspor şeklinde olduğunun belirtilmesine rağmen, lig ucuncusu olması gerektiği goruşunu savunmaya devam ediyor. Kulube gelen yanıt yazısının TFF yonetim kurulundan cıkan bir karar olmadığını, yazının genel sekreter imzasıyla gonderildiğini one suren Sivasspor yoneticileri, konuyla ilgili olarak TFF yonetim kurulunun acilen toplanması ve gerekli kararı bir an once acıklaması gerektiğini ifade ettiler. İtiraz dilekcesini hem Sivasspor'un haklarını savunmak, hem de TFF yonetimini zor durumdan kurtarmak, hukuki acıdan bir karar verebilmesi icin onunu acmak icin gonderdiklerini belirten yoneticiler, TFF yonetiminden cıkacak karara gore, FIFA nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyacaklarını kaydettiler. YANLIŞ YORUM İDDİASI TFF'ye gonderdikleri itiraz dilekcesinde, Turkcell Super Lig Futbol Musabaka Talimatı'nın 13/c maddesi gereğince, genel averajda artı 2 gol fazlası bulunduğu Beşiktaş'a karşı sıralamada bir ustte olması gerektiği goruşunu savunan yoneticiler, itiraz dilekcesine karşılık gonderilen yanıt yazısında 13/c maddesinin yanlış yorumlandığını iddia ettiler. Ligler Statusu'nun 13. Maddesinin 2/a-b hukumleri uygulanarak takımları Sivasspor'un lig dorduncusu olarak gosterildiğini belirten yoneticiler, Fenerbahce'nin son hafta oncesinde lig ikinciliğini ve Şampiyonlar Ligi'ni garantilediğini ve son hafta lig ucunculuğu ve UEFA Kupası icin takımları Sivasspor ile Beşiktaş'ın mucadele ettiğini, bu nedenle Fenerbahce'nin dahil edilmeden sıralamanın belirlenmesi gerektiği goruşunu savundular. Sıralamada 3 takım arasındaki uclu averaja değil, Beşiktaş ile Sivasspor arasında once ikili averaja, daha sonra da genel averaja bakılması gerektiğini kaydeden yoneticiler, ikili averajda eşit durumda oldukları Beşiktaş'a karşı genel averajda 2 gol ustun durumda olduklarını, bu nedenle lig ucuncusunun Sivasspor olması gerektiği yonunde goruş belirttiler. YONETİM SALI GUNU TOPLANIYOR Sivasspor Kulubu Yonetim Kurulu'nun, 20 Mayıs Salı gunu akşam saatlerinde kulup tesislerinde toplanacağı oğrenildi. Toplantıda, hem sıralama konusunun, hem de sıralama ile ilgili TFF, FIFA ve CAS nezdinde yapılacak calışmaların masaya yatırılacağı belirtildi. Toplantıda ayrıca, yeni sezon hazırlıklarının, transfer calışmalarının ve kuluple ilgili diğer konuların ele alınacağı ifade edildi. Toplantının ardından yonetimin gerekli basın acıklamalarını yapacağı belirtildi. Ajansspor __________________