Bursaspor Kulubu prensip anlaşmasına vardığı ve Bursa’ya getirip sağlık kontrollerinden gecirdiği Dzon Delarge ile Ozluce Tesisleri’nde duzenlenen torenle resmi sozleşme imzaladı. Gectiğimiz sezon Osmanlıspor’da kiralık olarak forma giyen Kongolu kanat oyuncusu Dzon Delarge, Admira Wacker takımından bonservisi ile transfer edildi. Başkan Ali Ay’ın Kulupler Birliği Vakfı kongresinde olması nedeniyle torene, 2. Başkan Ali Ademoğlu katıldı. 2. Başkan Ali Ademoğlu, yeni sezonun Bursaspor’umuza ve tum kuluplere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni sezon oncesi ciddi transferler yaptık. Bu transferleri değerli hocamızın ve scout ekibimizin calışmaları doğrultusunda gercekleştirdik. Bildiğiniz gibi dunya markası bir teknik direktor ile calışıyoruz. Bugun de Delarge ile sozleşme imzalıyoruz. Bu transferde ciddi pazarlıklar yaptık. Uzun suren goruşmelerimiz neticesinde 2+1 yıllık anlaşma sağladık. Buyuk katkılar yapacağına inanıyorum. Kendisine de Bursaspor’a ‘hoş geldin’ demek istiyorum.” Delarge ise, duygu ve duşuncelerini şu şekilde dile getirdi: “Hepiniz hoş geldiniz. Keşke Turkce konuşabilseydim ancak Fransızca konuşmak zorundayım. Oncelikle buraya gelmekten dolayı cok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Buyuk tarihi olan bir kulube geldim. Boyle bir kulube karşı mac yapma şansım oldu. Cek Cumhuriyeti’ndeyken de takip ettim bir kuluptu. Butun kalbimle bu takıma her şeyimi vermeye geldim. Aynı zamanda bu sezon sonunda Avrupa Kupaları’na gidebilme hedefim var. Bu hedefler doğrultusunda kulubumuzu istenen noktaya getireceğiz.” Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 2. Başkan Ali Ademoğlu, transfer calışmalarına devam ettiklerini ve 2 isim uzerinde durduklarını belirterek, şu ifadelerde yer verdi: “Cok uzgun olduğum bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Bursaspor şampiyon bir kulup. Nice başarılar alan başkanlarımız da oldu. Hayatta olanlara sevgi ve selamlarımızı iletiyor, aramızdan ayrılanları da saygı ve rahmetle anıyorum. Ancak Ali Ay başkanımız kadar tum mesaisini ve enerjisini Bursaspor icin harcayan bir başka başkan gormedim ben bugune kadar. Şampiyon bir kulupten, başkanından, yonetiminden, futbolcularından bahsediyoruz. Turkiye tarafından takdir goren bir kulubun mensuplarıyız. Eleştiriye sınırsız acığız. Katkı sağladıktan ve yapıcı olduktan sonra sonuna kadar varız. Eleştiri kendimizi gorme mekanizmasıdır. Ancak bugun ortaya atılan iddialar hic yakışmadı. Başkanıma cirkin ithamlarda bulunmak kimsenin haddi değildir. Başkanımız da yonetim kurulumuz da hatayı gordukleri anda gereğini yapmasını bilir. Bunun hukuki anlamda gereği yapılacaktır.” Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Delarge resmi imzayı attı