Batalla'nın Veliahtını Uzaklarda Aramayın!
Futbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Batalla'nın Veliahtını Uzaklarda Aramayın!
-
05-10-2019, 05:31:44BursadaBugun yazarlarından Serkan Yetişmişoğlu'nun koşe yazısı. Mali Genel Kurul icin gittiğimiz Merinos'ta uzun vadeli borcun 20 milyon lira olduğunu ve koskoca Bursa'nın; kongrede değil de karnından konuşmayı cok sevdiğini bir kez daha oğrendikten sonra gozlerimizi maca cevirdik. Kupada Sivas karşılaşması sadece formaliteden ibaretti. Zaten sonucu da kimse onemsemiyordu ve biletlerin de ucuz olmasından faydalanan 10 bine yakın yeşil-beyaz sevdalısı, as oyuncuların forma giymeyeceğini bilerek, gencleri ve bazı yeni transferleri gormek amacıyla Ataturk Stadı'na koşmuştu. ALTYAPI SEVDALISI TARAFTARA BRAVO Oncelikle boylesine iddiasız bir mucadelede, altyapıya verdiği onemi tribunlere gelerek gosteren Bursaspor'un bilincli taraftarını kutlamak istiyorum. Sahadaki 11'de Ozan Tufan ve Batuhan Altıntaş vardı belki ama, kulubede de Vakıfkoy'un bereketli topraklarından fışkıran 5 başak; Taha Can Velioğlu, Furkan Soyalp, Mustafa Sevim, Aykut Turan ve Mert Ilıman vardı. Ayrıca Enes Unal, Oğulcan Cağlayan, Berat Satılmış, Batıcan Aday, Suheyl Cetin, Furkan Kesikbaş, Sercan Şen gibi genc yetenekler de Karaman'ın kendilerine şans vermesini dort gozle bekliyor. Buraya adını yazamadığım genc Timsahlar bana gucenmesin, cunku hepsini yazmaya kalksak inanın; satırlar yetmez. Tabii ki, bu isimleri pişirmek ve A takıma hazırlayıp monte etmek cok onemli... Ama bir taraftan da Avrupa hedefi kovalıyorsun... Hal boyle olunca, tecrube faktoru on plana cıkıyor. PİLOT TAKIM PROJESİNİ UYGULAYIN ARTIK Onun icin yıllardır yazıp soyluyorum: -Bursaspor'un; acilen PTT 1. Lig veya en kotu 2. Lig'den bir kulubu, pilot takım olarak bunyesine katması şart! Bu pilotun teknik direktorunu de kendi icinden atayacaksın. Boylece, aynı zamanda geleceğin teknik adamını da burada yetiştireceksin. Uzulerek soyluyorum ki; Eğer pilot takım projesi hayata gecmezse, bu genclerden bazıları yeni sezon oncesi cil yavrusu gibi dağılacaklar. Kiralasan da, genclerin gelişimini yakından takip etmen cok zor! Oysa hepsi Bursaspor'un kontrolundeki pilotta beraber oynasa, A takımla aynı sistemi uygulasa, nasıl aşama kaydettikleri hep birlikte gorup, cok daha iyi verim alma şansımız olur. YILDIZ ADAYLARI YİNE KAYIP GİTMESİN Neyse, umarım bu proje bu sezon sonunda gercekleştirilir... Yoksa, 20 yaş altı Milli Takımların gediklisi olan, ancak iki arada bir derede kalıp kaybolan yıldız adaylarına yenileri eklenecek ne yazık ki!.. FURKAN SOYALP, 5 FORSELL EDER Gelelim maca... Lafı dolandırmadan hemen soyleyelim; dun geceki performansından sonra artık Forsell defteri benim icin kapanmıştır. Top ezmekten ve hatalı pas vermekten başka bir şey yapmayan sarışın Kuzeyliye verilen şans, bundan sonra, ikinci yarıda yerine giren Furkan Soyalp'e verilmeli... U18 Milli Takımı'na secilen 1995'li orta saha, ilk kez resmi bir macta oynamasına rağmen, 45 dakikada takıma buyuk hareketlilik getirdi. Yuksek top tekniği, surati ve oyun zekasıyla Batalla'nın veliahtı olma yolunda olumlu sinyaller veren Soyalp, istikrarı yakalar ve şımarmazsa, Bursaspor'un yakın gelecekte adından en cok soz ettiren yıldız adaylarından biri olur. BATUHAN'I DURGUN GORDUM Ozan Tufan sağ bekte beni de unutmayın' mesajını verirken, nedense Batuhan Altıntaş'ı forvette beklediğim etkinlikte goremedim. 1996'lı forvet, yakaladığı iki pozisyon dışında pek ortalarda gorunmedi. Gerci, arkasında Forsell değil de Batalla olsa beslenmesi daha olumlu olurdu tabii ki! Oyle ya; boşuna dememişler, "Oynayana değil oynatana bak" diye... Yine ilk kez gorucuye cıkan Aziz Eraltay (Behic), ortada ve solda değişik bolgelerde gorev alması nedeniyle tam anlamıyla kendini gosteremedi. Yani genc solak; et mi, balık mı, tam olarak anlayamadık! FERDİNAND HAZIR KITA Anton Ferdinand, kaptan Omer Erdoğan ile birlikte savunmanın ortasında, gol dışında başarılı bir 90 dakika cıkardı. Galatasaray macının son 30 dakikası dışında kulubede kalan İngiliz stoper, tecrubesiyle Serdar ve İbrahim'e iyi bir alternatif olduğunu gosterdi. Tabii mac eksiğini de kapatması gerekiyor. Sakatlıkları nedeniyle haftalardır 11'den uzak kalan Ferhat Kiraz ve Sestak, konsantrasyon ve mac eksikliği nedeniyle olsa gerek, kanatlarda bekleneni veremediler. Vederson ise, bu kez 11'de cıktı ve 90 dakika sonunda "artık sol bekteki formayı alabilirim" sinyalini caktı! BİRAZ DAHA HOŞGORU LUTFEN Bursaspor'da şampiyonluk yaşayan Sercan Yıldırım ise, Sivas formasıyla eski takımına karşı oynarken, tribunlerin bir bolumu tarafından ıslıklandı. Mac oncesinde, "Golumu atarsam sevinmeyeceğim" diyen ve macın tek golune adını yazdırdıktan sonra dediğini yapıp sessiz kalan 23 yaşındaki forvet, cıkarken kendisini protesto eden tribunlere alkışlarla karşılık verdi ve istifini bozmadı. Keşke şampiyon Timsah bunları yaşamasaydı, ama sanırım; Galatasaray'a imza atarken, "Sonunda istediğim kulube geldim" şeklindeki sozlerini Bursaspor taraftarı unutamamış olmalı ki, top Sercan'ın ayağına her gelişinde boyle bir tepki verdi. Fakat yine de affetmek buyuklere yakışır! Kimbilir, bakarsınız yarın bir gun, bu kentten yetişip A Milli Takım'a kadar yukselen Sercan Yıldırım, yeniden eski takımına donebilir. Onun icin, şampiyon Timsahlara biraz daha hoşgoru lutfen dostlar... HEPSİ YALAN, PAZAR GUNU SAHİ Evet, gencleri ve yedeklerin durumunu gormek acısından bu mac ilac gibi geldi. Ama asıl onemli olan Avrupa yolundaki en onemli virajlardan biri konumundaki Sivas macını pazar gunu kazanmak. Yoksa butun hevesimiz ve tadımız tuzumuz kacar... Legendtexas __________________