Boyu ve fiziği itibariyle hava toplarında iyi olan Sane, ikili mucadelelerde de gucunu kullanmayı severek oynuyor. 1.91 boyundaki oyuncu 4 Ağustos'ta 27 yaşına girecek ve Bursaspor'daki 3 sezon onun olgunluk donemi olacak. Yeşil-Beyazlılar Sane'yi uygun bir maaşa transfer etmiş olsa da, yaşı itibariyle yukselişe gecip Bursaspor'a para kazandırma ihtimali şimdilik duşuk gorunuyor. Sane sıkca konsantrasyon hataları yapıyor ve ayrıca kayarak mudahaleler yapmayı da seviyor. Senegal'li stoperin en ciddi sorunu ise topu kullanma konusunda yaşadığı eksikler... FIRAT DEMİRTAŞ "VİEUX SANE'Yİ FUTBOLARENA'YA YORUMLADI Fransa'da yaşayan ve Fransız futbolunu yakından takip eden Fırat Demirtaş, Senegal'li oyuncu icin şunları soyledi: "Yaya Sane, Brest'e devre arasında geldi. Maliyeti duşuk olduğu icin tercih edilmiş bir futbolcuydu. Hava hakimiyeti iyi olan, tek hamlelik kesici olan bir stoper profiline sahip. Dar alanda donuşleri kotu, geniş alanda da yavaş kalan, topla ilişkisi kotu bir stoper. Simon Fallette gecen yıl arkasını o kadar cok toplamak zorunda kaldı ki Sane sayesinde, Ligue 2'nin 11 'ine secildi. Bana gore Super Lig'deki herhangi bir takımda oynayacak bir stoper değil." BATUHAN HAKCİL: "SANE PTT 1. LİG SEVİYESİNDE" Batur Altıparmak'ın scoutlarından olan Batuhan Hakcil de Sane'yi 2013 yılından bu yana, Norvec Ligi'nden beri takip ettiğini soyledi... Hakcil, "Bodo Glimt'te Osmanlıspor’lu Ndiaye ile birlikte oynadığından beri kendisini izliyorum. Fizik kalitesi Super Lig duzeyinde, hız olarak iyi, hava topu ise ortalama ustu bir stoper. Dezavantajı ise cok buyuk konsantrasyon kayıpları yaşıyor olması. Sadece topa odaklandığı icin sık sık adamını kacıran bir stoper. Acıkcası surpriz bir transfer oldu benim icin. PTT 1. Lig seviyesinde gorduğum bir oyuncu idi" şeklinde goruş bildirdi. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Sane PTT 1. Lig seviyesinde!"