Şahsen başkanın ekonomik mucadelesini takdirle karşılıyor, kuculmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Lakin sportif hamleler konusunda yanlış yonlendiriliyoruz gibime geliyor. 2013 - 2014 sezonu; Alper Potuk 7.25 milyon Euro'ya Fenerbahce'ye satıldı. Veysel Sarı Galatasaray 'a gitmek istedi tutamadılar, keza takımın etkili ismi Burhan Eşer'i de Sivasspor kaptı. Gelenlerin tamamına yakını bonservissiz oyuncular. 2014 - 2015 sezonu; Takımın değişilmez isimleri Tarık Camdal 4.75 milyon Euro'ya Galatasaray'a satıldı. Erkan Zengin 2.25 , Aytac Kara ise 2.1 milyon Euro'ya Trabzonspor'un yolunu tuttular. Ekonomik daralma nedeniyle Servet Cetin, Diomansy Kamara, Necati Ateş gibi takımın katkı yapan isimleri ile vedalaşıldı. Bonservis odenip alınan tek bir isim var onun icin de odenen para sadece 20 bin Euro. 2015-2016 sezonu ; Satılmaya değer futbolcu kalmadı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Diego Angelo, İbrahim Sissoko, Raheem Lawal gibi isimlerle yollar ayrılmak zorunda kalındı. Alınan futbolculardan Anel Hadzic 300 bin Euro, Murat Uca 'a 100 bin Euro bonservis odendi. Diğer tum transferler bonservissiz. Sezon ortası Gekas , Emre Gural da paralarını alamadığı gerekcesiyle gidince kacınılmaz son gercekleşti ve Eskişehirspor kume duştu. Bu bilgileri "Bize ne Eskişehirspor'dan?" demeniz icin değil durumumuzdaki benzerliklere dikkat cekmek icin yazdım. Bursaspor'umuz maalesef son 2 sezondur benzer bir politika icinde. Para edecek en iyi adamlarımızı sattık,hala da satmayı duşunuyoruz ekonomik sebeplerden oturu. Şahsen değerini bulan her oyuncunun satılabileceği goruşundeyim fakat gidenlerin yerine en az onlar kadar kaliteli yeni isimler gelecekse. Biz gonderdiğimiz isimlerin yerine maalesef aynı kalitede isimler getiremedik. Necid, Cucak ve Emre Taşdemir de giderse seneye bonservisinden para kazanabileceğimiz bir oyuncumuz dahi olmayacak. ( Şu anki durumu goz onune alarak soyluyorum yoksa Kubilay duzenli oynarsa ciddi değer artışı yaşar,keza yeni genc yetenekli transferler yapılırsa da durum ayrı) Porto sattıklarının yerine en az onlar kadar kalitelisini sattığının cok altına koyabildiği icin başarılı, Eskişehir ise yerine koyamadığı icin PTT 1. Lig'e duştu. Bazen kuculurken de geleceğe donuk adımlar ile sıcramanın zemini hazırlanabilir. Doğru hamleler, ucuz yetenekli transferler icinde bulunduğunuz durumu sizin icin fırsata cevirebilir. Beşiktaş buna doğru bir ornek olarak gosterilebilir. Keza bu seneki Trabzonspor'da kriz sonrası Muharrem Usta başkanlığında kurduğu scout ekibi ile bu krizden kuculurken buyuyerek cıkabilir. Bazen şer gibi gozuken şeyler hayırlara yol acar, hayırlı gibi gorunen şeyler şerre. Deniz Yılmaz transferi sportif olarak ne kadar hayır gibi gorunuyorsa, kulubun kurumsallaşması adına bir engel olarak karşımıza cıkacaktır. Keza İbrahim Sonko'nun Omar Niasse'yi onermesi Akhisar'a hayır getirirken bize neler getireceği soru işareti. Bursaspor'u yakından takip edenler ne demek istediğimi iyi anlayacaktır. Şahsen başkanın ekonomik mucadelesini takdirle karşılıyor, kuculmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Lakin sportif hamleler konusunda yanlış yonlendiriliyoruz gibime geliyor. Kuculmeyi şu zamana kadar alınan isimlere verilecek 300-400 er bin Euro yerine 100-150 bin TL ye oynayacak şampiyon U-21 takımıyla ve onların yanına zayıf olduğu duşunulen bolgelere biraz paraya kıyıp 1 er milyon Euro'luk 2 nokta transfer ile yapmak daha akılcı olmaz mıydı? Gelen isimler kadar oynayacak genclerimiz yoksa kapatalım Vakıfkoy'u . Şahsen genclerle yola devam edileceği acıklansa şu ankinden daha fazla umutlu olunacağını, kombine sayısının da cok daha yukarılarda olacağını duşunuyorum . Hadi bu adamları geciş sureci diye aldık birilerinin aklına uyup, neden 3 yıllık imzalıyoruz? 1 + 1 senelik olmaz mı? Hangi aldığımız futbolcuya seneye Bursaspor'dan ekonomik şartları daha iyi bir kulubun talip olacağına inanılıyor ki? Bursasporluyuz.org