Yeni 4 Eylul Stadı, kupa finaline hazırlanıyor
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Yeni 4 Eylul Stadı, kupa finaline hazırlanıyor
-
05-10-2019, 05:21:17Sivas Yeni 4 Eylul Stadyumu, 15 Mayıs'ta Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Turkiye Kupası Final macına hazırlanıyor. 15 Mayıs Carşamba gunu saat 20.45'te Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak olan Ziraat Turkiye Kupası final macının oynanacağı Sivas Yeni 4 Eylul Stadyumu'nda eksiklikler giderilerek kupa finaline yetiştirilmeye calışılıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, Turkiye Futbol Federasyonu yetkilisi Baki Şahin, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Genclik ve Spor İl Muduru Erdoğan Tunc, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Emniyet Muduru Kenan Aydoğan ve kulup yetkilileri stadyumda incelemelerde bulundu. Hazırlıklar hakkında bilgi veren Vali Salih Ayhan, Sivas Kongresi'nin 100'uncu yılında her alanda etkinliklerinin olacağını ifade etti. Ayhan "Ozellikle spor musabakalarının daha ozel bir yeri var. Bu manada boyle bir stadyumun olması şans, Taha Akgul Spor Salonu'nun olması bir şans. Bunlara guvenerek ulusal musabakalara ev sahipliği yapmak icin girişimlerde bulunduk. Oncelikle 100'uncu yılı cok coşkulu bir şekilde kutlamak istiyoruz. 100'uncu yılın o ruhunu, o zamanki yolumuzu aydınlatan ışığın, o duşuncenin, fikrin, ruhun 100 yıllarca devam etmesi icin tum alanlarda yoğun bir şekilde gayret gosteriyoruz ve o ruhu hissettirmeye calışıyoruz. Tabi boyle bir alt yapımızın olması bizim icin bir şans. Ufak tefek eksiklerimiz var belediye başkanımız, federasyon temsilcilerimiz, Genclik ve Spor İl Mudurumuz ile beraber hem eksikleri yerinde tespit edelim. 15'ine kadar hicbir eksiği kalmasın diye bir araya geldik. Ben oncelikle macı buraya veren Federasyon Başkanımıza ve yetkililerimize cok teşekkur ediyorum. Genclik Spor Bakanımıza ben teşekkur ediyorum. Yoğun ve ozel ilgileri var buraya karşı." dedi. "EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR" Stadyumdaki tum eksikliklerin giderilerek final macına hazır hale getirileceğini ifade eden Ayhan "İnşallah 15 Mayıs'ta saat 20.45'te guzel bir ev sahipliği yapacağız. Bu stadyum belki ilk defa tamamen dolmuş olacak ve Sivas'ta da boyle bir heyecan oluşmuş olacak. Bu musabakalar hem Sivas'ın sosyal aktivitelerin artması konusunda onemsemekle beraber ulusal musabakalara ev sahipliği yapmakla beraber Sivas ekonomisine de dolaylı katkı sağlayacağı icin oyle de sevindirici bir tarafı var. Bugun geldik 150 milyon liraya mal olmuş bir stadyum tabi buyuk bir mesafe katetmiş buyuk maclara ev sahipliği yapmış ama ilk defa ust duzey ulusal bir musabakaya ev sahipliği yapacak. Ufak tefek eksiklerimiz var. Bir araya geldik eksiklerimizi cıkardık. Federasyonumuza teşekkur ediyorum tabi bizim goremediğimiz onların musabaka kulturu olduğu icin cok detaylı vakıf bir noktaya getirdiler. Kırılan koltuklar, aydınlatma durumları, engelli vatandaşlarımızın daha rahat mac izlemeleri, giydirmeler, otopark sorunları 15'ine kadar giderilmiş olacak ve bundan sonra ki musabakalara da daha guclu olacağımızı ve hazırlıklı olacağımızı beyan ediyoruz. Taha Akgul Spor Salonumuzda da 26 Mayıs'ta Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası var. Bu da ilk defa bir voleybol şampiyonasının bir ayağı da burada olacak. Bunu da ayrıca vurgulamak istedim." ifadelerini kullandı. Gazeteler __________________