Bursa Cağdaş Gazeteciler Derneği’nin yonetim kurulunda bulunan bir arkadaşımın onerisi ile bu derneğe birkac yıl once uye olmuştum. Bursa Cağdaş Gazeteciler Derneği’nin yonetim kurulunda bulunan bir arkadaşımın onerisi ile bu derneğe birkac yıl once uye olmuştum. Bir sure sonra eşim Seda Capcı’nın da uye olması icin başvuruda bulunmuştuk. Ancak bu derneğin Kulturpark’taki lokallerinin bahcesinde şarap partileri ve yılbaşlarında uyelerine alkollu icecekler iceren hediye paketleri gondermek dışında pek bir faaliyetlerinin olmadığını gormem uzun surmedi. Ben de aidat odemelerimi kesip, hicbir faaliyetlerine katılmadım. Bu arada eşim Seda Capcı’nın uyelik başvurusunun da reddedildiğini oğrendik. Merak ederek nedenini sorduğumda da eşimin “Trabzonspor macı sonrası, Bursa insanına kufur edenlere karşı ekranda gosterdiği tepki” nedeniyle uyeliğe kabul edilmediğini ifade ettiler. Yani Bursa Cağdaş Gazeteciler Derneği, Bursa’yı savunan bir televizyoncuyu bunyesine kabul etmemişti. Ben de bu konuyu Bursaspor taraftarının “iyi ki duymadığını” ifade eden bir mail ile kendilerine tepkimi bildirdim. Yaklaşık 7-8 ay once de beni uyelikten cıkardıklarını bildirdiler. Yani benim coktan yaptığım bir şeyi onlar resmileştirmişlerdi. Ben de tabi ki mutlu oldum. Bir coğu Bursa kenti ile alakası olmayan ve manevi değerlerle uzak olan bu topluluk şimdi yine Bursa kentinin cok hassas olduğu bir konuda bir yanlış daha yaptı. Zat-ı Muhteremler! Bursaspor taraftarına saldıran, bıcaklayan Beşiktaş takımının ‘Carşı’ isimli taraftar grubuna siyasi bir mesaj vermek adına ‘Ozel odul’ verilmesine karar vermişler. Yani Bursasporluları hice saymışlar. Hicbir konuda aidiyet duygusuna sahip olmadıklarını bildiğimden ben pek şaşırmadım acıkcası. Bursasporlular konuyu duyar duymaz tepkilerini vermeye başladılar. Kasımpaşa macında bu tepkinin cok daha ağır olacağını ifade ediyorlar. Benim o konuda şuphem yok. Ben acıkcası bu derneğin uyesi olan ve Bursasporlu olduğunu iddia eden yerel basın mensubu arkadaşların bundan sonraki tutumunu merak ediyorum. “Kentin değerlerini hice sayan ve Musluman mahallesinde salyangoz satmaya calışan” o catı altında durmaya devam edecekler mi, yoksa gerekeni yapıp istifa edecekler mi? Bursasporlulukları ne olcudeymiş hep beraber goreceğiz! Tarık CAPCI