Bursaspor altyapısında yetişen, ikinci ve ucuncu liglerde futbol oynayan Ercan Altıngul, evlendikten sonra yerleştiği İskocya'da altyapı antrenorluğu yapmaya başladı. İnegolspor, Bozuyukspor, Erzurumspor, Mudanyaspor, Kutahyaspor ve Muğla Milasspor gibi takımlarda forma giyen Ercan Altıngul, Muğla'da tanışıp aşık olduğu Seonaid ile evlenerek İskocya'ya yerleşti. Glasgov kentine bağlı Airdrie kasabasında yaşayan Ercan Altıngul, bir gıda fabrikasında calışırken bolgenin Motherwell FC takımından altyapı antrenorluğu yapması icin teklif aldı. Bu teklifi, teorik bilgisini geliştirmek icin kısa sureliğine geri ceviren Altıngul, altyapıyla ilgili gittiği 10 ayrı kursu başarıyla tamamladı. Amator takımlarda antrenorluk yapabilmek icin gerekli kursu da bitiren Ercan Altıngul, daha sonra Motherwell FC takımında miniklere futbol oğretmeye başladı. Ercan Altıngul, İskocya'da altyapı antrenorluğunun gonulluluk esasına gore olduğunu, antrenorlerin kuluplerde para almadan gorev yaptığını belirterek, ''İskocya'da altyapı okullarının calışmaları mesai saati sonrası 18.00'de başlar. Altyapı koordinatoru dışındaki tum antrenorler başka işlerde calışır, gonullu olarak mesai saati sonrası cocuklara futbol eğitimi verirler'' dedi. Altyapı icin calışmalarının devam ettiğini, teknik direktorluk kursuna da gideceğini dile getiren Ercan, bu arada İngiltere ve Avrupa'daki takımları ve futbolcuları cok yakından takip ettiğini, antrenorler, teknik direktorler ve menajerlerle yakın dostluklar kurduğunu bildirdi. ''Kendimi Turkiye'nin İskocya'daki futbol temsilcisi olarak goruyorum'' diyen Altıngul, şunları soyledi: ''İngiltere, İskocya, Galler ve İrlanda futbolunu zaten cok yakından takip ediyorum. Avrupa'daki futbolla da yakından ilgiliyim. Sık sık mac izlemek icin Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa'ya gidiyorum. Turk takımlarının, İngiltere, İskocya veya buraya yakın ulkelerden yapmayı planladıkları transferlere gonullu yardımcı olmaya hazırım. Zaten bir kac kulup benimle temasa gecmiş durumda. Onlara destek verdim.'' Ajansspor __________________