Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yeni sezonda taraftarlara yepyeni bir Bursaspor izlettireceklerini belirterek, "Altyapıdan gelen oyuncuların ağırlıkta olduğu, kaliteli yabancılarla ve yerli oyuncularla takviye edilmiş savaşan bir takım oluşturmak icin yoğun bir caba icindeyiz" de İbrahim Yazıcı, yonetim kurulunda yer alan 8 yoneticiyle birlikte Bursa Ataturk Stadı'nda duzenlediği basın toplantısında, hem mali, hem de idari acıdan zor durumda olan bir kulup devraldıklarını, takımın da goreve geldikleri donemde puan sıralamasında duşme hattında olduğunu hatırlattı. Yazıcı, goreve gelir gelmez teknik direktor Bulent Korkmaz ile yollarını ayırarak yerine Samet Aybaba'yı getirdiklerini belirterek, "Bir kişinin gecmişte bir takımda oynaması nedeniyle bu kadar ağır bir şekilde protesto edilmesini hala anlayabilmiş değilim" dedi. Aybaba'nın, genclere ve altyapıya onem verdiğini, cesurca 17 yaşında bir oyuncuya ilk 11'de şans verebildiğini belirterek, yonetim olarak teknik heyetin arkasında olduklarının altını cizdi. ARA TRANSFER Yazıcı, teknik heyet ve kendilerinin ara transferde alınan oyuncularla ilgili ağır bir bicimde eleştirildiğini vurgulayarak, "Ben de ara transferin doğru transfer olmadığını duşunuyorum. İmkan olsa da sezon başında aldığınız oyuncularla devam etseniz" yorumunu yaptı. Takımın durumu nedeniyle ara transferde, ulkelerinin milli takımlarında oynayan futbolcuları kadroya kattıklarını, ancak istenilen verimi alamadıklarını belirten Yazıcı, bu sezon ozellikle yabancı oyuncu transferinde hata yapmamak icin cok dikkatli olduklarını bildirdi. HEDEF UST SIRALAR Yazıcı, Bursaspor'un bu sezon hedefinin Turkiye Kupası'nda ust turlarda oynama, ligde de ilk 5 arasında yer alma olduğunu dile getirerek, bunun icin gerekli calışmaların surduğunu kaydetti. Transfer konusunda hata yapmamak icin daha once Bursaspor'da forma giymiş bircok isme yerli ve yabancı oyuncu izlemeleri konusunda gorev verdiklerini dile getiren Yazıcı, şunları soyledi: "Hocamız Samet Aybaba, daha once izlenen oyuncuları bir kez daha izlemek icin Brezilya'ya gitti. Oradan başka ulkelere de gecebilir. Amacımız kadroda ciddi bir revizyona gitmek. Yabancıların istisna olabilir ama tamamını gonderiyoruz. Yerlerine yeni ve kaliteli oyuncular alacağız." Yeni sezonda taraftarlarımıza yepyeni bir Bursaspor izlettireceklerini soyleyen Yazıcı şoyle konuştu : "Altyapıdan gelen oyuncuların ağırlıkta olduğu, kaliteli yabancılarla ve yerli oyuncularla takviye edilmiş savaşan bir takım oluşturmak icin yoğun bir caba icindeyiz. Bunu Galatasaray bu sene başardı ve şampiyon oldu. Bursaspor niye başarmasın." Yazıcı, ic transferle ilgili bir soruya, "Biliyorsunuz Omer Erdoğan ile anlaştık. Omer, gecen sene aldığının altına bir rakama 2 yıllık imza attı. Ben, kaptan Egemen Korkmaz ile goreve geldikten 1 ay sonra goruştum. O zaman anlaşamamıştık. Yine kendisine kulubun şartları doğrultusunda bir teklif ilettik. Bu akşama kadar yanıt verecekti ama vermedi. Ben, Egemen'in teklifimizi kabul edeceğini duşunuyordum" yanıtını verdi. "Beşiktaş ile Bursaspor camialarının arasındaki gerginliğin azaltılması yonunde bir calışmanız olacak mı?" sorusuna Yazıcı, "Bu konuda Bursaspor'un bir kırgınlığı var. Biz, Beşiktaş'tan dostluk eli bekliyorduk ama gelmedi. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Abdullah Gul, iki kulup arasındaki husumetin sona ermesi yonunde bir calışma icinde olacağını soyledi. Ben de bunun bitmesini isterim ama bu konuda sadece bizim istememiz bir sonuc vermez" diye karşılık verdi. Yazıcı, "Bursa'ya yeni statla ilgili calışmalar ne aşamada?" sorusu uzerine şunları kaydetti: "Bursasporlu taraftarların ve camianın yuzde 80 veya 90'lık bolumu stadın mevcut yere yapılmasını istiyor. Bu cercevede stat mevcut yerine yapılacak. Fenerbahce'nin yaptığı gibi parca parca yapmayı duşunuyoruz. Bununla ilgili gerekli kaynaklar var ama bunu ben acıklamak istemiyorum. En kısa surede calışmalar başlayacak." Ajansspor __________________