Melih Gokcek'in yaptığı son teklifin de sonucsuz kalması uzerine Ankaragucu'nden vazgectiği haberlerinin ardından once Cemal Aydın sonra da Melih gokcek"ten birer acıklama geldi. Ankaragucu Kulubu Başkanlığı'nı isteyen Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gokcek'in, son teklifinin de Ankaragucu Kulubu'nden onay gormemesi uzerine bu isteğinden vazgectiği oğrenildi.Alınan bilgiye gore, Ankaragucu Kulubu Başkanı Cemal Aydın'a bazı teklifler goturen Melih Gokcek uzun bir sure beklemesine karşın cevap alamadı. Melih Gokcek'in, Aydın'a son teklifinin, ''Ortak yonetim ve ortak delege'' olduğu ancak Ankaragucu Kulubu'nun kendisine, sadece yonetim kuruluna isim vermesi istendiği bildirildi. Ankara Emniyet mudur Ercument Yılmaz'ın girişimleriyle 15 gun once başlayan birleşme goruşmeleri uzerine Melih Gokcek'ın Cemal Aydın'ı bir kac kez aradığı ancak Aydın'ın hic bir telefonuna cıkmadığı oğrenildi. bunun uzerine Ankaragucu Kulubu Asbaşkanı Serdar Ozersin'i arayan Melih Gokcek, Ozersin'den de sadece yonetime isim verebileceğini eşit delege sayısının olamayacağı cevabı aldığı bildirildi. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek bunun uzerine, Ankaragucu Kulubu başkanlığından vazgectiği ve sarı-lacivertlilere 100. yılları olan 2010 yılında başarılı bir sezon gecirmesi temmennisinde bulunduğu oğrenildi. Bu haberin ardından ilk acıklama Cemal Aydın'dan geldi. ''ANKARAGUCU PAZARLIK KONUSU DEĞİLDİR'' DEDİ Cemal Aydın, kulubun yonetimine talip olduğu belirtilen Ankara Buyukşehir Belediye ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gokcek'in, kendisini defalarca telefonla aradığı, ancak ulaşamadığı yonundeki iddiaların asılsız olduğunu soyledi. Aydın, yaptığı acıklamada, ''Ben kendisinin her acıklamasına cevap vermek zorunda değilim. Kendisi beni aramadı. Arayan herkes bana cok kolay ulaşabiliyor. Ben kendisinin telefonuna cıkmayacak kadar terbiyesiz birisi değilim, ancak o aramadı'' diye konuştu. Ankaragucu ile ilgili pazarlık yapmak istemediğini de belirten Aydın, ''Ankaragucu pazarlık konusu değildir. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı beni ilgilendirmiyor. Bunca işimin arasında bunlarla uğraşmak istemiyorum. Ancak konuşunca cok ağır konuşacağım'' dedi. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gokcek, hakkında 'Melih Gokcek, Ankaragucu'ndeN vazgecti' şeklinde cıkan haberlere acıklık getirdi. Cıkan haberle ilgili yanlış anlaşılma olmaması icin ilk defa konuyla ilgili resmi bir acıklama yapma ihtiyacı duyduğunu belirten Melih Gokcek, acıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Cıkan haberle ilgili yanlış bir anlaşılma olmaması icin ilk defa bu konuyla ilgili resmi bir acıklama yapmak zorunda kaldım. Ankaragucu Spor Kulubu tartışmasız 4 Ankara takımı arasında en eski ve en cok taraftan olan guzide bir kulubumuzdur, Oteden beri Ankara'da, '1 veya 2 tane kulup olsun ama şampiyonluğa oynasınlar' diye Ankaralıların ortak goruşu vardı. Ben de bu niyetle, Ankaraspor'un yoneticilerinden Ankaragucu yoneticileri İle işbirliği yaparak, Ankaragucu şemsiyesi altında Ankaragucu'nun 100. Yılında şampiyonluğa oynayan birtakım gercekleştirilmesi amacıyla telkinde bulundum. Bu konuda Sayın Cemal Aydın ve Sayın Serdar Ozersin ile 2 kez bir araya geldik. Kendilerine ortak yonetim ve mevcut olan Ankaragucu uyesi kadar uye yapılmak suretiyle 2 kulubun tum imkanlarını Ankaragucu catısı altında birleşmesini teklif ettim. Daha sonra konunun medyaya intikal etmesi uzerine Sayın Cemal Aydın, "Ben kulubu satıyor konuma gelmek istemem1 diyerek, saygıyla karşıladığım bir yorumda bulundular. Bu nedenle ben de kendisinden başkanlığa da devam etmesini rica ettim. Ve bu arada kendisi ile telefonla goruştum. Ancak daha sonraki goruşmelerimi Sayın Serdar Ozersin'le surdurdum. Ancak bu goruşmelerin son noktasında Sayın Serdar Ozersin'den 'Yonetim icin Evet, Ancak uye icin şu anda evet diyemiyoruz" cevabını aldım. Ben de bu cevaba saygı duyduğunu belirterek kendilerine başarılar diledim. __________________