Bugun 15 Ağustos... Nejat Biyedic'in aramızdan ayrılışının 6. yıldonumu... Ruhu şad olsun İmparatorumuzun… Nejat Hocamı her yıl olduğu gibi yine rahmetle, dualarla, saygıyla ve hasretle anıyoruz… 6 yıl once (2011) vefatında yazdığım veda yazımı bulup paylaştım medyada… Eşi Mirna‘yı arayacağım birazdan, her yıl olduğu gibi… İstanbul’da universiteyi yıllar once bitirip iş hayatına atılan İmparator’un bize emaneti kızı Anya’yı soracağım yine… 52 yaşında aramızdan ayrılmıştı. İmparator bugun yaşasa 58 yaşında olacaktı. Hayatta olsa, “Bursaspor’un Sportif Direktoru” olmaya en yakışacak adamdı. Zaten adam gibi adamdı. Benden 10 yaş buyuk… Ama dostlukların yaşı falan olmazmış. Bunu Nejat Hocam ile bir kez daha yaşadım. Ender’deki kahveli sohbetlerimiz… Mudanya Burgaz’daki saatler suren yemekli muhabbetlerimiz… BİR TELEFONLA GELDİ Bir telefonumla; yazdığı gazeteyi bırakıp, benim mudurluğunu yaptığım yeni gazeteye gecmişti yureği buyuk Hocam. Vefat ettiğinde de bizim gazetemizin yazarı ve TV’mizin yorumcusuydu. 16 Ağustos’ta koşesini son kez koymuştuk gazetemize… İyi ki, senin gibi bir hocam ve dostum olmuş İmparator.. “DAHA NE İSTERİM Kİ” “Futbolcu kardeşlerim, 2010’da dunya gozuyle bana şampiyonluk yaşattılar ya, daha ne isterim be Serkan!” şeklindeki sozlerin hÂl kulaklarımda… Şampiyonlukta doktuğu gozyaşları… Şampiyonlar Ligi maclarını izlerken yaşadığı gururu cok iyi biliyorum. FUTBOL PUSULASIYDI Olay’da başlattığımız “İmparator’la Dobra Dobra” tam sayfa koşesinde hep Bursaspor’a ışık tutan adeta bir “futbol pusulası” gibiydi… Ayrıca; “Hep sorarlardı, ‘buyuk takımlardan hangisini tutuyorsun?’ diye. Benim icin tek buyuk Bursaspor ve hep oyle kalacak!” demişti. UNUTULUR MU HİC? Başka hicbir Turk takımında oynamayan ve jubilesini Bursa’da yapan Nejat Biyedic unutulur mu hic? …Ve İntertoto Kupası gunleri… Musisi, Ercument ve Balic’in Timsah yuruyuşleri… Karlsruhe finali… 5-0’lık G.Saray macı… Efsaneler unutulmaz… Bu camia; seni her zaman anacak ve sonsuza kadar yaşatacak. Sen rahat uyu İmparator!.. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- İmparator Biyedic