Daum`un kurmayları Olay Spor aracılığıyla yeşil beyazlı camiaya seslendi. Rudi Verkempick, Faruk Korkmaz, Murat Aydın ve Emre Bayraktar, takımın beklenmeyen bir yerde olduğunu ancak sezon sonunda tablonun farklı olacağını one surduler. Bugune kadar onların pek fazla goren olmadı... Daha doğrusu Bursaspor`un gorunmeyen isimleri onlar... Coğu zaman 24 saatlerini Ozluce`de harcayan isimler. Ama her zaman arka plandalar. Teknik Direktor Christoph Daum`un kurmaylarından bahsediyoruz. Rudi Verkempick, Faruk Korkmaz, Murat Aydın ve Emre Bayraktar… Bugune kadar fazla gun yuzune cıkmayan bu isimlerle buluştuk, keyifli bir soyleşi gercekleştirdik. Takımın durumundan, yaşanan hayal kırıklıklarından ve hedeflerden bahsettik. `AYNI HAYALLERE SAHİBİZ` Rudi Verkempick, teknik heyet olarak taraftardan farklı şeyler duşunmediklerini soyledi. Christoph Daum`la birlikte Bursaspor`a gelen Rudi Verkempick, yeşil beyazlı camianın cok farklı bir heyecana sahip olduğunu soyledi. Genc teknik adam: “Oncellikle Bursa ve Bursaspor birbirlerinden ayrılmayan iki kavram. Taraftarlar kulubu kendinden hissediyor. İlk gozlemim bu oldu. Kulube alışıyorum, adaptasyonum artıyor. İstanbul`da da cok kulup var ama bu şehrin tek kulubu Bursaspor. Bu buyuk bir avantaj. Daum cok iyi bir hoca. Brugge`de beraber calıştık. Onur duyuyorum onunla calıştığım icin. Bana ve etrafımdaki herkese buyuk değerler katıyor“ diye konuştu. `RİTİM TUTTURAMADIK` Verkempick takımın sezon sonunda iyi yerlere olacağını belirterek şoyle devam etti: “Geldiğimiz zaman taktisyen ve fiziksel olarak iyi değildik. Daha iyiye gidiyoruz. Fenerbahce macından sonra Sivas`ta duşuş yaşadık. Şuan takımdan beklediğimiz tekrar yukselişe gecmek. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Seviye olarak bir ritim tutturamadık. İniş ve cıkışlar var. Bunu duzeltmek bizim gorevimiz. Tabii ki sezon sonu hayalimiz taraftarlarınkinden farklı değil. Aynı şeyi istiyoruz. Biz mac mac değerlendiriyoruz. Oyle bakmak zorundayız. 25 yıldır futbolun icindeyim.“ `12 KİŞİ OYNUYORUZ` “Deneyimim şunu soyler: on seziler yapmak doğru değildir. Mac mac odaklanmak onemlidir. Biz de burada bunu yapmak istiyoruz. Ama şunu soyleyebilirim; bu yeşil beyaz aile ile aynı hayallere sahibiz. Bu hayallere ulaşmak icin elimizden geleni yapacağız. Taraftarlara teşekkur ediyorum. Her macta destek goruyoruz. Sahada 12 kişi oynuyoruz. Zor zamanlarda bizim yanımızda olurlarsa her şeyin ustesinden geliriz.” BU TAKIM HER ZAMAN İLK 5`TE OLMALI Faruk Korkmaz, sezon başı yaşanan sıkıntılardan olumsuz etkilendiklerini soyledi. Gectiğimiz donem Altyapıda Genclik Geliştirme Proje Sorumluluğu gorevinde bulunan Faruk Korkmaz ise Daum`un ekibinde kilit bir gorevde bulunuyor. Rakipleri gozlem altına alan Faruk hoca, ilk olarak kendi hedeflerinden bahsetti. Genc teknik adam şoyle konuştu: “Tırnaklarımızı kazıyarak buralara geldim. 9 senedir ceşitli gorevlerde yer aldım. Pro lisans kursunu bitirdim. Benim de hedefim tabii ki iyi bir teknik direktor olmak. Daum`dan cok şeyler gozlemliyoruz. 30 yıllık bir tecrubesi var hocamızın. Boyle bir tecrubeyle calışmak bizim icin buyuk artı. İlerde bunların faydasını goreceğiz.“ Bursaspor`un şu anki durumunu değerlendiren Faruk Hoca, “Bu sezon istenilen sonuclar gelmedi. Yeni bir yapılanma bir ortada. Kongre cok gec yapıldı. Buyuk sıkıntılar yaşandı. Bunun sancılarını yaşadık. İşler duzeldi derken Sivas`ta kotu bir performans gosterdik. Herkes zirvede oynamaya alıştı. Yine o kimliğe buruneceğiz. Tablo yine artıya doner hem de cok kısa bir surede doner. Bu takımın ilk 5`in dışında kalmaması lazım. Umutsuzluğu umuda cevirmek bizim elimizde. Taraftarlara da hak veriyorum ama merak etmesinler. Şuan 11. sıradayız fakat iyi olacak her şey. Sezon başında anormal şeyler olduğunu da kimse unutmasın“ diye konuştu. FERNANDAO KATKI SAĞLAR Faruk Korkmaz, yeni transfer Fernandao icin ise “Fernandao, iyi bir golcu. Bizim ihtiyacımız olan bir isim. Topu iyi saklama ozelliği var. Hocamız cok istedi. Cok katkı sağlayacağını duşunuyorum. KALECİ SIKINTIMIZ YOK Murat Aydın, Sebastien Frey`e destek verdi. Kaleci antrenoru Murat Aydın`a ise son haftaların eleştirilen ismi Sebastien Frey`i sorduk. Murat hoca yapılan eleştirilerin biraz ağır olduğunu duşunuyor ve ekliyor: “Frey kariyeri belli bir kaleci. Muhteşem bir insan. Yeni bir ulkeye geldi. Uyum sureci yaşadı. Biz bunu en aza indirmeye calışıyoruz. Tekrar istenilen duzeye gelecek. Biz hata aramayız, hatayı duzeltmeye calışırız. Ruştu 140 defa milli oldu ama bir cok hataları vardı. Hatalar uzerinde yoğunlaşıp kalecilerin kafasını karıştırmamalıyız. Harun`u da gerektiği yerde kullanacağız. Kaleci sıkıntımız yok. Zamanla goreceksiniz bunu. Bu konuda iddialıyım. Hata olmazsa gol olmaz. Hatalar uzerinde durmayalım. Onların hataları benimdir, kurtardıkları onundur“ `TAKIM OLMAK KOLAY DEĞİL` Analiz uzmanı Emre Bayraktar`a ligde kısa zaman icerisinde yukselişe gececeklerini soyledi. Genc antrenor, “Sadece kendi maclarımızı değil rakipleri de analiz ediyoruz. Ustune koyuyoruz her gecen gun. Takım olmak kolay değil belli surec ister. Belli bir seviyeye gelmek istiyoruz. Bunlar neticelere yansıyacak zamanla. Kimsenin bir şuphesi olmasın. Ben Eskişehir macından sonra geldim. Fiziksel olarak bir eksik yok. Taktik ve mantalite olarak istediklerimizi sahaya yansıtırsak her şey guzel olur. Takım istediği yerde sezonu tamamlar. Ligde herkes herkesi yenebiliyor. Rakiplerin cok altında değiliz.” Kaynak:Olay