CHP’nin yerel yonetim secimlerinde iddialı olduğu illerin başında gelen Ankara’da yapılan anketlerde ibrenin Ankaragucu eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım’ı gosterdiği oğrenildi. CHP’nin yerel yonetim secimlerinde iddialı olduğu illerin başında gelen Ankara’da yapılan anketlerde ibrenin Cengiz Topel Yıldırım’ı gosterdiği oğrenildi. CHP Ankara’da buyukşehir ve ilce adaylarını belirlemeye başladı. Parti Meclisi’nde 7 ilce atama yontemiyle acıklanırken, iki ilcede de on secimle aday belirlendi. 9 ilcenin adaylarının belirlendiği Ankara’da gozler buyukşehir adayına cevrildi. Ankara buyukşehir belediye başkanlığı icin adı gecen adaylar arasında da Cengiz Topel Yıldırım’ın adının one cıktığı oğrenildi. Onceki gunlerde Haberturk televizyonunda Metropol Araştırma Şirketi yoneticisi Ozer Sencer’in, Ankara icin Muharrem İnce, Murat Karayalcın gibi isimlerin arasında Cengiz Topel Yıldırım’ın adının da surpriz bicimde one cıktığını acıklaması kulisleri hareketlendirdi. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alcın’ın da il yonetim kurulu toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıcdaroğlu’nun Ankara icin Cengiz Topel Yılıdırım uzerinde calışma yapılmasını istediğini acıklaması, Ankara’da adaylar arasında ibrenin Cengiz Topel Yıldırım’a donduğunu ortaya koydu. Bu arada, ANKA’nın CHP kulislerinden edindiği bilgiye gore, yapılan bir anket calışmasında Cengiz Topel Yıldırım’ın CHP tabanında yuzde 88.4 oranında adaylığının olumlu karşılandığı belirlendi. Soz konusu ankete gore, Cengiz Topel Yıldırım’ın aday gosterilmesi halinde Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek ile arasındaki oy farkı yuzde 4 olarak saptandı. Buna gore, ankette Cengiz Topel Yıldırım ile CHP’nin Ankara’daki yuzde 31.8 olan oy oranın 38'e yukseldiği belirlendi. Ankette AK Parti’nin, mevcut oylarının altında cıkan Melih Gokcek’in aday gosterilmesi halinde oy oranın ise yuzde 42 olduğu ortaya kondu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gokhan Gunaydın’ın başkanlığında yapılan calışmalar sonucu, Ankara buyukşehir ile ilcelerin tamamının adaylarının bu ay icinde belirlenmesi ve ilan edilmesi bekleniyor Sporanki