Yazık Oluyor
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Yazık Oluyor
-
05-10-2019, 05:06:15Olay gazetesi yazarlarından Ayhan BARIŞICI'nın koşe yazısı. Bir gun Ataturk Stadı’nın onunde kendini yakan birini uzaktan gorurseniz, hemen arkadaşlarınıza, yananın kim olduğunu gormeseniz bile Ayhan Barışıcı derseniz, haber atlamış olmazsınız. Her gelen teknik direktorun oyuncağı olup “Vay be. Genclere de ne onem veriyor” dedirttirmek icin, palyatif olarak insanları kandırıp, bir gun once “Oynatacağım” diyerek apar topar profesyonel yapılan oyuncuları, kulubede oturtup gelecek icin kafalarını karıştıran bir anlayışı, onlara canak tutanları ve “Bizim prensiplerimiz var” deyip onune gecmeyen yoneticileri şiddetle eleştiriyorum. Altyapısı ile Turkiye gundemine hep oturmuş olan ancak cıkan oyuncularından yeterince faydalanamayan başka bir kulup biliyorsanız hemen tartışabiliriz. Her kategoride bircok oyuncusunu Milli takımlara yollayan, kime rastlarsanız “Altyapınız Turkiye’de hicbir kulupte yok” sozleriyle muhatap olan, sahaya indiğimizde ise sadece Serdar Aziz’le ovunen bir kulubun birtakım olmazsa olmazları olması lazım. Nedir mi bunlar? Nasıl TFF her lig icin ayrı ayrı kurallar koyuyor ve uyguluyor, futbolun ileriye gitmesi icin, sende takım icinde bu kuralları oturtturman lazım. Gelen teknik direktore, “Bizim odun vermeyeceğimiz tek konu, kadronda altyapıdan yani sahaya sureceğin veya yedek kulubesinde oturtacağın en az iki oyuncu bulundurmak” diyebilmeyiz. Bursaspor gibi bir kulube gelecek olan hangi hoca, “Bu işi ben kabul etmiyorum” deyip elinin tersiyle iter? Cok zor. Parası garanti, tesisi beş yıldızlı otel, taraftar desen on numara, hava yapmak icin her şey musait. “Yok, ben buyuk hocayım. Bu şartları kabul etmem” diyen cıkarsa şayet, “Hadi oradan. Bugune kadar gittiğiniz kuluplerde bırakın altyapıyı A takımda bile bizim yedeklerimizde oturan oyuncular kadar kalitelileri yok” diye cevap verebilirsiniz. Futbol takımlarına gelen hocaların sozleşme şartında ne hikmetse, “Altyapı da bana bağlı calışacak” ibaresi var. Yazdırmazsan ne olur? Zaten o oyuncular Bursaspor’un malı, onemli olan sozleşmeye konulan şartlar değil, kartların acık oynanmasıdır. Şampiyon olduğumuz sene, altyapıdan yetişen oyunculardan nasıl verim aldıysak, bugun Avrupa’ya acılacak yolun Vakıfkoy’den vize alması da o kadar onemlidir. Cunku, bugun teknik kadroda bulunan ikinci adamınız, hem Vakıfkoylu hem de Bursaspor Vakıfkoy Tesisleri’nden yetişmiştir. Bakın yukarıda yazdığım eleştiriden kimse alınmasın… Ben hem altyapı yoneticisi Necmettin Kocaman hem de Koordinator Faruk Korkmaz’dan son derece memnunum. Bu ikili gayet uyumlu anlaşıyor ve Bursaspor’un ortak menfaatleri icin ne gerekiyorsa yapıyorlar. Buna comak sokmak isteyenler olursa, onların onunu kesmek icin yaptığım serzeniştir. Bir sozum de altyapıdaki oyuncuların ailelerine; nasıl ufacık yaşta daha futbolcu olup olmayacağı belli değilken, cocuklarınızı oradaki uzun yıllardır denenip tercih edilmiş antrenorlere teslim ettiyseniz, orta yaşlarda da Bursaspor Kulubu’ne guvenin. Cunku, ilk once helallik alınacak yer orasıdır. Legendtexas.org __________________