Gecen sezon taraftarına buyuk hayal kırıklığı yaşatan Goztepe, bu sezon Okan Buruk ile yeni bir sayfa actı. Buruk, en buyuk hedefinin Super Lig'deki Goztepe'nin teknik direktoru olmak olduğunu soyledi. Karşıyaka derbisinin olmasını isterdim Goztepe'nin ezeli rakibi Karşıyaka bu sene kume duştu. Bu avantaj mı dezavantaj mı? Goztepe ve derbi heyecanı herkesin dilinde. Rekor seyirciyle dunya litaraturune girmiş bir derbi. Boyle bir rekabetin olmasını isterdim. Ama şu anda kimin nerede olduğunu değil, Goztepe'yi nasıl Super Lig'e cıkarırız onu duşunmemiz lazım. Gecen sezon başında 11, devre arasında ise 7 futbolcu alarak toplam 18 milyon euro para harcayan ve sampiyonluk iddiasıyla PTT 1. Lig'in transfere en fazla para harcayan 2. takımı olan Goztepe, ne yazık ki sezon sonunda istediği başarıyı yakalayamadı. Hatta kume duşme potasına girmekten kıl payı kurtuldu. Bu sonucta değiştirdiği uc teknik direktorun de payı cok oldu. Sarı-Kırmızılılar, bu sezon hem cok para harcamadan transfer yapıyor hem de pırıl pırıl hocası Okan Buruk ile yepyeni bir sayfa acmaya hazırlanıyor. "Ben buraya buyuk hayallerle geldim. Ancak 91. yıl kutlamalarında sahildeki o coskuyu gorunce hayallerim daha da buyudu" diyen Okan Buruk'la hayallerini ve Goztepe'yi konustuk... HEDEFLERİM COK BUYUK Neden Goztepe? Bircok nedeni var. En buyuk nedeni ben genc bir teknik adamım. Hedeflerim var. Futbol benim icin tutku. Bu tutkuyu da yasayabileceğim en iyi kuluplerden biri Goztepe. Seyircisi, şehri, yoneticisi ve efsane gecmişiyle buyuk bir camia. Buyuk bir takımı Super Lig'e cıkarmanın ve arkanızda buyuk bir kitleyi suruklemenin hayalini kurdum ben. Bu hayal icin geldim. Gecen sene Super Lig'de oynayan isimler yuksek ucretler verilerek transfer edildi. Ama hayal kırıklığı yaşandı. Bu sezon da yine transferde yıldız futbolcular konuşuluyor. Aynı akibete uğramaktan kormuyor musunuz? Biz bu sezon transfer yaparken şu duşunceyle hareket ettik: Burada uzun zamandır kemikleşmiş ve kemikleşecek bir kadro kurulmamış. Cok fazla oyuncu sirkulasyonu var. Bizim en buyuk hedefimiz uzun vadeli oyuncu grubunu oluşturmak. Onun icin yaş ortalamasını duşurduk. Genc ve hedefi olan oyuncuları sectik. Super Lig'e cıkarsak, kurduğumuz kadroyla Super Lig'de de devam edeceğiz. Transferde cok para vermek yerine prim sistemi kurduk. Başarılı oldukca futbolcu kazanacak. Ben bu takımın başarılı olacağına inaniyorum. Anladığım kadarıyla kulup bir tasarruf politikası izliyor. Peki, siz istediğiniz oyunculari alabiliyor musunuz? Şuana kadar istediğim tum oyuncularla anlaştık. Ayrıca Goztepe'ye gelen oyuncunun, paraya fazla bakmaması gerekiyor. Cunku, kulup ve şehir olarak her şeyin dort dortluk olduğu bir yer burası. Buraya gelmeleri icin ekstra para vermemize gerek yok. Oyuncunun gercek değeri neyse onu veriyoruz. Gecen sene tribunler istediği Goztepe'yi sahada goremedi. Sizin kafanızda nasıl bir Goztepe var? 14 Haziran'daki kuruluş kutlamalarına katıldım. İnanılmaz bir tablo gordum. İnanılmaz heyecanlandım. Sahildeki o meşale şov, taraftarın coşkusu, formalarını giyip kutlamalara gelen insanları gormek beni inanılmaz heyecanlandırdı. Ben buraya gelirken benim hayallerim vardı. Hayallerim daha da buyudu. Burada bir ruh var. Goztepe ruhu.Goztepe ruhunu nasıl tarif edersiniz derseniz; tek kelimeyle 'Coşkulu' derim. Bu coşkuyu taraftar dışarda nasıl gosteriyorsa, oyuncu da saha icinde aynısını gostermeli.Sahada kazanmaya odaklanmalı, agresif bir oyun ortaya koymalı. Bunu da başarmamız icin fedakarlık yapılması lazım. Biz bu yola baş koymalıyız. Eğer Goztepe'yi şampiyon yaparsanız, bu taraftar sizin heykelinizi diker, farkında mısınız? Ben heykelimin dikilmesini değil, Super Lig'deki Goztepe'nin hocası olmak isterim. inanıyorum ki; Super Lig'e cıkarsak 3-5 sene icinde Turkiye'nin en onemli kuluplerinden biri oluruz. ''Daha Once'de Teklif Geldi'' Sizi Fatih Terim'in Onerdiği soyleniyor.Ne dersiniz ? Fatih hocamla direk bu konuda konuşmadık.Ancak,Başkanımız Mehmet Sepil ve Fatih Hoca cok yakınlar.Benim hakkımda bilgi almış.Fatih Hocam'da olumlu konuşmuş olabilir.Mehmet Bey ile benim buluşma noktamız,hedeflerimizin olması ve genc bir kadro oluşturmak istememiz.Gecen sezon devre arası bana teklif geldi.Hem Sivas'tan yeni ayrılmıştım,uygun olmayacağını duşundum hemde bir takımı sezon başından itibaren calıştırmanın daha doğru olacağına inanıyorum.Kendi istediğim oyuncularla,istediğim gibi bir takım oluşturursam daha başarılı olabileceğimi duşunuyorum.. ''Alt Yapıdan 5 Oyunca Kampa Goturulecek'' Altyapıyla ilgili ne duşunuyorsunuz? Şimdilik bir şey duşunemiyoruz.Cunku tesis yok.! İnşallah iki sene icerisinde tesisler bitince altyapı uzerine daha fazla kafa yoracağız. Ama yine de altyapıdan gelen 5 oyuncumuzu kampa gotureceğiz.Onları sene icerisinde A takıma alıp oynatmaya calışacağız.A takım nasıl oynaycaksa altyapıdaki futbolcular da oyle oynayacak.Bir sistem getireceğiz.Mehmet Bey'in de altyapıyla ilgili buyuk projeleri var.Bu projeler hayata gecerse Goztepe ileride daha verimli olur Roportaj Kaynak : Tamer SANVERİR - Posta Ege __________________