2016-2017 sezonu hazırlıklarına başlayan Atiker Konyaspor'da Teknik Direktor Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi, yeni sezon ve transfer konusu hakkında acıklamalarda bulundu... Bu sene kendileri icin en buyuk değişkenin UEFA Avrupa Ligi olacağını kaydeden deneyimli calıştırıcı, "Ben sezon icerisinde de bunun şehrin istediği icin artıları olduğunu ve bu durumun guzel olduğunu belirtirken, eleme macları oynayacak olmamızı da goz onunde bulundurup bu durum icerisine koyduğumuz zaman gercekten cok maliyetli bir durum ortaya cıkacaktı. Maliyeti de belki tum sezona damga vuracak şekilde olacaktı. Cunku 'şehir istiyor' diye başlamıştım sozlerime. Bunun acılımı şehir istediği icin dolayısıyla takım ve kulup de istiyor. Dolayısıyla bunu yapmak icin sezona erken başlayıp erken form tutmak ve gruplara kalabilmek icin yoğun efor sarf etmek ve bunun karşılığını da başarsanız ki, elemelerden ve gruplardan gelip bunu başarmak oldukca zor bir durum. Başarsanız da ağır bir tahribat oluşturuyor. Aksi durumda daha da buyuk bir tahribat oluşturabiliyor. 'Nasıl olsa biz bunu toparlarız' duygusu bir bakıyorsunuz sonra yavaş yavaş alt grubun takımı olmaya başlıyorsunuz hazır olmadığınız zaman. Sonra da butun bir sezonu 'nasıl toparlarız' diye geciriyorsunuz. Boyle bir durumla karşılaşabilirdik ama Galatasaray'ın ceza alması ve kupayı da kazanmış olması direkt gruplara gidecek takımı sıralamadan verdi. Biz de bu takım olmayı başardık. Bu anlamda bakıldığında 'maliyetsiz tecrube denen şey' bence takım, şehir ve bizler icin elimize kadar geldi. En buyuk değişken bizim adımıza UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak olacak" diye konuştu. "UEFA AVRUPA LİGİ'NİN BİZİ İCİNE CEKEREK ERİTMESİNİ COK ARZULAMIYORUM" Hazırlıklara UEFA Avrupa Ligi icin değil, lig icin başladıklarını da aktaran Aykut Kocaman, "Biz şu an gruplara hazırlanmıyoruz. Takım olarak hazırlıklarımızı lig icin yapıyoruz. Cunku grup macları sonra başlayacak. Once 'hangi takımlar gelecek?', sonra o takımların analizleri yapılacak ve sonrasında da 'ne yapabiliriz?' diye guc olceğimizde duşunmeye başlayacağız. Ancak ikisini birbirine karıştırmadan goturmek en buyuk amacım. Yani UEFA Avrupa Ligi'nin bizi, şehri, takımı ve kulubu kendi icine cekerek eritmesini cok arzulamıyorum. Bunu ne kadar başarabilirim gidişatta onu da bilmiyorum ve yaşayarak oğreneceğiz. Dolayısıyla bu 3 tane kuvvetli rakiplerle bezenmiş kulvarda yolumuza kuvvetli adımlarla devam etmek en buyuk amacımız" şeklinde konuştu. "UFAK TEFEK TAKVİYELER YAPABİLİRİZ" "Bakıldığı zaman son derece başarılı rakamlarla guzel bir ikinci yarı gecirdiğimiz goruluyor. Şimdi bunun uzerine UEFA Avrupa Ligi geldiği zaman gecen seneki tecrubelerimiz, 'Bu takım neler yaptı?', 'Neler yapabilir?' sorularına cevaplar, sonra 'Nerelere ihtiyac var', 'Hangi mevkilere takviyeler yapılabilir?' konusunda duşunduk, taşındık. Şimdilik yaptığımız boyle bir tasarruf var. Var olan oyuncu grubumuzla başlayıp, yine ufak tefek birkac takviye yaptık. Gidişatı gozlemleyeceğiz. Burada eğer duşunduğumuzun gerisinde kalan mevkiler ve oyuncular varsa nokta transferlerle gerekli tamamlamaları yapacağız. Ama bunun icin gidişatı gormekte fayda var. Sadece transfer yapmak icin transfer yapmanın cok da mantıklı olmadığını duşunuyorum. Cunku kamuoyunun gecen seneki başarıyı ortaya cıkaranların bu oyuncular olduğunu aklından cıkarmaması lazım. Bunu yapabilen bir grubu dağıtıp, yeni oyuncularla daha fazlasını yapmak boyle bir matematik yok. Keşke olsa biz de ona gore davranırdık. Var olan, bugunlere getiren oyunculara once yine şans vereceğiz. Onların kendilerini geliştirmeleri icin sure vereceğiz. Ama bununla beraber yarışacağımız kulvarlarımız uce cıktığı icin ve beklentilerde yukseldiği icin, beklentilerin altında kalma durumumuz olursa ufak tefek takviyelerle beklentileri sağlamaya calışacağız." dedi. Gunluk Gazeteler