Dario Melnjak: Galatasaray'ı yenip Avrupa'ya gitmek istiyoruz Caykur Rizespor'un Hırvat futbolcusu Dario Melnjak, Galatasaray macını kazanarak ligi 5'inci bitirmeyi ve Avrupa Ligi'ne katılmayı hedeflediklerini soyledi. Rizespor'un savunma oyuncusu Dario Melnjak, Spor Toto Super Lig'in 32'nci haftasında lig lideri Galatasaray ile karşı karşıya gelecekleri macı oncesi Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Galatasaray macında yoğun bir taraftar desteği beklediklerini belirten Melnjak, "Dolu bir seyirci karşısında sahaya cıkacağız. Bizim icin onemli bir mac olacak ve kazanmak icin hazırlandık. Umarım elimizden gelenin en iyisini yaparak, istediğimiz sonucu elde ederiz. Buyuk hedefler koymak cok guzel bir şey. Biz ikinci devreye başlarken daha kucuk hedeflerimiz vardı ama gun gectikce hedeflerimizi buyuterek bu noktaya geldik. Bundan sonraki hedefimiz; ligi 5'inci bitirerek Avrupa Ligi'ne kalmaktır. Umarım kalan haftalarda bunu gercekleştiririz. Hedeflerin buyumesi sahada bizim de ozverimizi yukselttiğini soyleyebilirim" şeklinde konuştu. 'OKAN BURUK BİZE COK ŞEY KATTI' Teknik direktorleri Okan Buruk'tan ovguyle bahseden Melnjak, "Turkiye'de calıştığım ilk teknik direktor Okan Buruk oldu. 1-2 gun once bir Hırvat gazetesine de aynı şeyleri soyledim. Kendisi cok dost canlısı insan. Cok guzel bir kişiliği var. Oyunculara yaklaşımı da muazzam. Bize cok şey katıyor ve oğretiyor. İlk geldiğim gunden itibaren bu performansa ulaşmamda cok katkısı oldu. Okan hocanın ilerleyen yıllarda cok iyi noktalara geleceğini duşunuyorum. Teknik ekibimiz de gercekten cok iyi ve ilk geldiğim gunden beri hem kişilik hem de futbol olarak bana cok şey oğrettiler. Zaten butun oyunculara bu şekilde yaklaştıkları icin bu bize takım olarak olumlu yansıyor ve bizi yukarıya cekiyor." diye konuştu. 'BURADA OLMAKTAN DOLAYI COK MUTLUYUM' Caykur Rizespor ile 2020 yılının Haziran ayına kadar sozleşmesi bulunan Melnjak, Rize'de olmaktan dolayı cok mutlu olduğunu soyleyerek, "Burada gecirdiğim sure icin cok mutluyum. Şu an her şey iyi gidiyor. Bir yıl daha kontratım var. Bunun dışındaki diğer unsurları cok fazla duşunmek ve irdelemek istemiyorum. Zaten bir teklif gelirse bu konudaki tek karar mercii ben değilim. Boyle bir surec gercekleşirse, herkes oturur, konuşur ve ondan sonra karar verilir. Ben sadece buradaki performansıma odaklanmış durumdayım. Ben burada olmaktan dolayı cok mutluyum, umarım taraftarlarımızda benim burada olmamdan dolayı mutludurlar" dedi. 'İSTATİSTİKLER BENİM İLGİ ALANIM DEĞİL' Caykur Rizespor forması ile cıktığı 13 macta 4 gol atıp 2 de asist yapan Melnjak, kişisel performansı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "İstatistikler bir oyuncu icin her zaman cok onemlidir ama ben bunlara cok fazla bakmıyorum. Sahada hocamın ve takımımın benden beklentilerini karşılamaya calışıyorum. Gol ve asist konusunda istatistik yapmak bir oyuncuya tabiki de artı değer kazandırıyor ancak istatistikler benim ilgi alanım değil. Ben bunlardan ziyade, sahada gosterdiğim performansa bakıyorum." '53 NUMARAYI GİYMEMDEN DOLAYI FORMA İSTEYEN COK' Yeşil mavili ekipte Rize'nin plaka kodu olan 53 numaralı formayı giyen Melnjak, "Buraya ilk geldiğim zaman 53 numara ile ilgili detayları oğrenmiştim. Bu nedenle beklentilerin buyuk olduğunu biliyordum. Ben bu formayı alırken sadece pozitif yonden duşunuyordum. 53 numaranın bana olumlu anlamda katkı sağlayacağını duşundum. Buyuk bir baskı yaratacağını da hissediyordum. Şimdi gunumuzde baktığımız zaman bunun pozitif yansıdığını goruyorum. 53 numara giymemden dolayı cok fazla forma isteyen oluyor ama taraftarlar mutluysa ben de mutluyum. Taraftarlarımız kalan maclarda bizden desteğini esirgemesinler. Stada gelen veya gelemeyip bizi televizyon başından destekleyen herkesin desteğini biz sahada hissediyoruz. Rize'yi cok tutkulu bir futbol şehri olarak goruyorum. Onların bu desteği sayesinde ikinci yarıda boyle iyi bir performans sergiledik" diye konuştu. KAYNAK: https://www.mynet.com/dario-melnjak-...-198881-myspor __________________