Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'un kongresi başkan adayı cıkmaması uzerine iptal edildi. İlhan Kavuk'tya aday olmayacağını soyledi! Malatyaspor Kulubu İkinci Başkanı Fahrettin Eserdi, yaptığı acıklamada, bugun Sabancı Kultur Merkezi'nde yapılması planlanan kongrenin, başkanlık icin aday cıkmaması nedeniyle iptal edildiğini soyledi. Eserdi, başkanlık icin aday olmak isteyenlere sure verilmesi ve adayların hazırlık yapmaları icin kongrenin 10 Mayıs 2008 tarihine ertelendiğini dile getirdi. İLHAN KAVUK ADAY OLMAYACAK Malatyaspor'un resmi internet sitesinden yapılan yazılı acıklamada, mevcut başkan İlhan Kavuk, kongrede aday olmayacağını bildirdi. Kavuk, acıklamasında, Malatyaspor'un kayyuma kaldığı donemi anımsatarak, şunları ifade etti: ''Malatyaspor'un kayyuma kaldığı donemde aday cıkmadığı, futbolcuların şehri terk ettiği, takımın 9 macta sadece 1 galibiyet ve 8 yenilgi aldığı bir donemde, Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşoz, Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın, AK Parti Malatya Milletvekili Oznur Calık ve CHP Malatya Milletvekili Mevlut Aslanoğlu, İstanbul'da yaptıkları temas ve girişimlerle yonetim arayışı icerisinde girdiler. Değerli yoneticilerimiz, gece beni arayıp, Malatyaspor'un icerisinde bulunduğu durumdan cıkacak bir yonetim oluşturulması icin destek vermem gerektiğini belirttiler. Oluşturulacak yonetime başkanlık etmem gerektiğini anlattılar. Daha once boyle bir talebim ve niyetim olmamasına, Malatyaspor'un icerisinde bulunduğu şartların ne kadar olumsuz olduğunu bilmeme karşın, Malatyalı ve Malatyasporlu olmanın verdiği sorumlulukla bu gorevi kabul ettim.'' İstanbul'da mevcut başkan vekili Selahattin Karagozlu ile bir araya gelerek yonetim oluşturduklarını aktaran Kavuk, şoyle devam etti: ''Ben ve yonetim kurulu uyesi arkadaşlarım, Malatyaspor'u duştuğu bu durumdan kurtarmak icin harekete gectik ve gecemizi gunduzumuze katarak calıştık. Hepsi birbirinden değerli ve mesleklerinde kendini kanıtlamış uye arkadaşlarıma, Malatyaspor'a katkılarından dolayı minnet borcluyum.'' ''BU DONEMDE MALATYASPOR'A HİZMET ETMEKTEN HAZ DUYDUM'' Malatyaspor'da uzun yıllar yoneticilik yaptığını belirten Kavuk, şu değerlendirmeyi yaptı: ''Bu surec icerisinde Malatyaspor'a hizmet etmekten en cok haz duyduğum donem, bu donemdir. Cunku sezon başından beri yaşanan imkansızlıklara karşın Malatya'yı ve Malatyaspor'u yuzustu bırakmayan, onurları, gururları ve şerefleriyle alnının terini sarı-kırmızılı formanın yucelmesi icin akıtan bir futbolcu kadrosu vardı. Boyle bir futbolcu kadrosuyla calışmaktan buyuk onur duydum. Teknik direktorumuz Fahrettin Omerovic ve teknik heyetimizle de tamamen uyum icerisinde calıştık ve takımın kumede kalmasını sağladık. Belki kamuoyu Malatyaspor'dan daha farklı şeyler bekliyordu. Ust sıralara cıkmamız isteniyordu. Bunu bizim de gonlumuz isterdi. Ne var ki, Malatyaspor'un şartları hic de gorulduğu gibi değildi ve kumede kalmak bir ust lige cıkmak kadar buyuk onem arz ediyordu.'' Malatyaspor'un asıl sahiplerinin taraftarlar olduğunu anlatan Kavuk, şunları kaydetti: ''Yonetimler, oyuncular, antrenorler gelip gider ama taraftarlar hep buradadır. Taraftarlara sesleniyorum, lutfen takımınızı bundan once yaptığınız gibi bundan sonra da sahiplenin. Bizden sonra gorev alacak değerli yoneticilere de destek verin. Yeni donemde gerek işlerimin yoğunluğu ve gerekse ekonomik anlamda Malatyaspor'a destek veremeyeceğimden dolayı aday olmayacağım. Yeni secilecek yonetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Gelecek yonetime hicbir on koşul ileri surmeden maddi ve manevi desteğimi esirgemeyeceğim.'' __________________