Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktoru Ertuğrul Sağlam, transferde genc kalındığını belirterek, “Hafta sonunda sezon başlayacak, bizim hala 3-4 mevkide cok onemli eksikliklerimiz var. İnşallah bugun yarın bazı gelişmelerin olmasını istiyoruz ve bekliyoruz” dedi. Yeni sezonun Malatya’daki ilk calışmasında Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına konuşan Sağlam, onemli acıklamalarda bulundu. Tesis ve saha konusunda kulubun yaşadığı sorunların devam ettiğini belirterek sozlerine başlayan Sağlam, “Hayırlısıyla uzun bir aradan sonra Malatya’ya geldik ve bugun burada calışmalarımıza başladık. Yine şunu tekrar etmek istiyorum, 2017-2018 futbol sezonu hem Malatyaspor icin, hem Turk futbolu icin hayırlı olsun. Maalesef dun de Super Kupa finalinde gorduk. Futbolun icerisinde istemediğimiz, hic hoş karşılanmayacak olayların, davranışların da sezon sonuna kadar tekrar etmemesi en buyuk dileğimiz. Tabi biz de Malatyaspor olarak hem saha icerisinde, hem saha dışarısında bu konuda biraz daha hassas, biraz daha ornek olmak zorundayız Turkiye’ye" dedi. 'TRANSFERDE MAALESEF GEC KALDIK' Tecrubeli calıştırıcı 3-4 mevkide eksiklerinin olduğunu ve transfer yapılmasını beklediğini de ifade ederek, şunları soyledi: “Takımla alakalı sure gelen, devam eden calışmalar var. Tabi şunu itiraf ediyoruz ki transferde maalesef gec kaldık. Hafta sonunda sezon başlayacak, bizim hala 3-4 mevkide cok onemli eksikliklerimiz var. İnşallah bugun yarın bazı gelişmelerin olmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Bu gelişmeler de bir an once olur da takımdaki eksiklikleri bir an once giderirsek, kadro kalitesini hem yukseltmiş olacağız, hem de bir an evvel istediğimize yakın kadroyla da calışmalarımıza devam edip, lige de iyi bir başlangıc yapmak istiyoruz. Onun dışında elimizde bulunan oyuncularımız Allah’a şukur şuana kadar herhangi bir sakatlığı yok. Elde bulunan oyuncuların tamamıyla antrenmana cıktık. Hafta sonuna kadar da yeni gelen arkadaşlarımız da aramıza katılıp, Osmanlıspor macına hazırlanmaya calışacağız. Tabi macın şu anda nerede oynanacağı da bir muamma. O konuda da sıkıntımız var. Gonul istiyor ki seyircisiz de olsa kendi şehrimizde, Malatya’da oynamak. Ama bakalım şartlar neyi gosterecek. Bunu da hep beraber yaşayacağız. Fiziksel anlamda iyi durumdayız. Bunu Ankara’daki Spor Yazarları Turnuvası'nda da gorduk. Tabiki tam istediğimiz seviyeye cıkmadık, ama takımın iyi durumda olduğunu soyleyebilirim.” 'TRANSFERDE TAM HAKİM OLAMADIK' Sağlam, transferde alınan 6 oyuncunun kendi bilgisi olmadan daha once yapıldığını belirterek, “Ben daha evvel de acıkladım, bizim geldiğimizde bu takıma 6 tane transfer yapılmıştı. Dolayısıyla transferde tam hakim olamadık. Yani bunu acıkca soylemek istiyorum. İşte ondan sonraki surecte katılan arkadaşlarda biz inisiyatifimizi kullanabildik. İnşallah bundan sonraki transferlerde de bu şey devam eder ve en azından bundan sonra alınacak oyuncularda biz kendi anlayışımıza gore oyuncular alırız” diye konuştu.
Ajansspor __________________