Evinde Tepecikspor'a 2-1 yenilerek liderliği kaybeden Ankaragucu'nde gorev değişimi var. Onceki hafta deplasmanda kaybedilen Bayrampaşaspor macındansonra yukselen tepkiler Tepecikspor macı sonrası tavan yaptı. Mactan sonra Beştepe Tesisleri'nde yonetim kurulu uyelerini toplayan Başkan Mehmet Yiğiner, durum değerlendirmesi yaparken eylem planı hakkında fikir alışverişinde bulundu. Uzun bir gecenin yaşandığı Beştepe'de ozellikle taraftarların Teknik Direktor Hayati Soydaş'ı istifaya daveti ve alınansonucların ardından yukselen tansiyonun duşurulmesi konusunda atılması planlanan adımlar masaya yatırıldı. Yonetim toplantısında teknik ekibe yonelen tepki ve eleştriler değerlendirilirken Hayati Soydaş ve ekibi, kulupte toplantının bitmesini bekledi. Başkan Yiğiner, arkadaşları ile yaptığı durum değerlendirilmesinin ardından Hayati Soydaş ile bire bir goruşme gercekleştirdi ve takımın ortaya koyduğu tablodan duyulan memnuniyetsiliği paylaşıp,kotu gidişin nedenleri hakkında rapor istedi. Bu goruşme oncesinde yonetim kurulunda Hayati Soyda'ın istifa mekanizmasını kendisinin devreye sokması yonunde bir goruş ağırlık kazanırken, Soydaş'ın yollar ayrılacaksa bunun kendi isteği yerine yonetimin kararı ile gercekleşmesi şeklinde duşunce taşıdığı oğrenildi. Ani karar değil doğru karar onemli Başkan Mehmet Yiğiner, camiadan gelen ve ozellikle takımın iyi futbol oynamadığı yonunde ağırlık kazanan tepkilere hak verdiğini beleriterek şunları soyledi: "Macsonunda işlerin neden iyi gitmediği ile ilgili bilgi alış verişinde bulunduk. Sıcağı sıcağına kararalıp ynlış yapmaktansa bir iki gun icinde durumu daha iyi değerlendirmeyi, artıları eskileri yan yana getirip ani karar yerine doğru karar vermeyi uygun bulduk. Hafta icinde teknik ekiple ilgili durum netlik kazanır. Son maca baktığımızda bireyselhatalarla kaybedilmiş bir oyun ama genel tabloya baktığımızda iyi futbol oynayan bir Ankaragucu var. Gereken ne ise bu yonetim yerine getirilecektir. Gerekirse tum kadroyu bile değiştiririz." Taşdemir ilk sırada geliyor Ankaragucu yonetiminin Hayati Soydaş ile ilgili kararı askıya alırken yeni donemle ilgili olarak dacalışmalara başladığı ileri suruldu. Yoneticiler arasında takımın eski futbolcularından İsmet Taşdemir'in teknik patronluğa getirilmesi alternatif adaylar olarak da Serhat Guller ve Durmuş Ali Colak gibi isimlerin gundeme alınması fikrinin tartışıldığı oğrenildi. Futbol Şube Sorumlusu Ercan Soydaş oldu Başkan Mehmet Yiğiner, futbol şube sorumluluğu yuruten Zekerya Murat'ın yakın zamanda yapılacak oda secimlerine hazırlandığı ve Kasım ayının başında gorevi bırakmasının gundeme geldiğini dile getirip, "10 gun daha bizimle oldu. Artık oda secimlerine ağırlık verecek. Onun yerine Futbol Şube Sorumlusu olarak Ercan Soydaş gorev yapacak. Bundan sonra gerek sahaicinde gerekse saha dışında disiplinsiz davranışlara izin vermeyeceğiz. Son anlarda gereksiz kırmızı kart goren Gurkan Alver'e 3 bin liraceza kestik" dedi. HABER: Hurriyet Ankara
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Ankaragucu'nde Gorev Değişikliği