Bursaspor’un Venezuella Milli Takımı’nın da kalesini koruyan başarılı file bekcisi Renny Vicente Vega, Turkiye’de en beğendiği kalecinin, Fenerbahce’nin kalesini koruyan Volkan olduğunu soyledi. Vega, Ozluce Tesisleri’nde takım arkadaşı golcu Eser Yağmur ile birlikte duzenlediği basın toplantısında, Turkiye’ye Bursaspor’u "en az gol yiyen takım" yapmak icin geldiğini kaydetti. Bursaspor’un teklifini kabul ederek Turkiye’ye geldiği icin cok mutlu olduğunu dile getiren Vega, "Turkiye’yi artık ikinci vatanım olarak goruyorum. Turk insanını Bursaspor taraftarlarını cok seviyorum. Onları mutlu etmek icin cok calışıyorum" dedi. Vega, maclarda cok soğukkanlı davrandığının anımsatılması uzerine, "Ben kendime guveniyorum ve guvenmeye de devam edeceğim. Ben işimi yapıyorum. Hep oyunun icinde olmaya calışıyorum" değerlendirmesini yaptı. Bir gazetecinin, "Guney Amerikalı kaleciler riski seviyor. Bunu neye bağlıyorsun?" sorusuna Vega, "Doğrusu oraya bizi izlemeye gelen bir teknik adam yaptığımız hareketleri gorse, herhalde kalbi durur. Bunlar normal şeyler. Ben yapmam gerekeni yaptığımı duşunuyorum" diye yanıtladı. Vega, "Antrenmanlarda oyuna aktif şekilde katılıp gol atıyorsun. Lig maclarında da gol atmayı veya penaltı kullanmayı duşunuyor musun?" sorusuna ise "Ben kalemi korumayı tercih ederim. Zaman zaman ileri cıkışlar yapıyorum ama sınırlı. Daha ileri gitsem sanıyorum teknik direktorumuz sıkıntı yaşar" yanıtını verdi. En beğendiği kalecinin Fenerbahceli Volkan olduğunu belirten Volkan, Turk Milli Takımı’nın da Ruştu-Volkan ikilisiyle Avrupa Şampiyonası’nda cok iyi işler başaracağına inandığını sozlerine ekledi. Bursaspor’un golcu futbolcusu Eser Yağmur da uzun bir sakatlık donemi gecirdikten sonra eski formuna kavuşmaya başladığını bildirdi. Artık sakatlığıyla ilgili herhangi bir sorununun kalmadığını belirten Eser, "Hocam şans verirse Gaziantepspor macında takımın galibiyeti icin elimden geleni yapacağım" dedi. __________________