Bursaspor 3 puana odaklandı!
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Bursaspor 3 puana odaklandı!
-
05-10-2019, 04:50:57''Futbol Ekonomisi'' konulu panele katılan Bursaspor Teknik Direktoru Samet Aybaba, yabancı oyuncusunun 3 ile sınırlandırılmasından yana olduğunu belirterek, ''Bence yabancı uyruklular milli takıma alınmamalı'' dedi. Aybaba, Bursaspor İdari Asbaşkanı Huseyin Şahin ile birlikte, Uludağ Universitesi (UU) İşletme Topluluğu'nun, Eğitim Fakultesi Uğur Mumcu Salonu'nda duzenlediği ''Futbol Ekonomisi'' konulu panelinde, oğrencilerin sorularını yanıtladı. Turkiye'de teknik direktorluk yapmanın cok zor olduğunu ifade eden Aybaba, Turk teknik direktorlerin sabırlı, eleştiriye acık olmaları gerektiğini soyledi. ''6 artı 2 olan yabancı oyuncu sayısına ve Turk Milli Takımı'nda sonradan Turk vatandaşı olanlara yer verilmesine ilişkin goruşleriniz nedir?'' sorusuna Aybaba, ''Bence yabancı oyuncu 3 ile sınırlandırılmalı ve yabancı uyruklular milli takıma alınmamalı. Platini bile Turkiye'ye geldiği davette 'Irk ne olacak?'' dedi. Kendi altyapımızdan gelecek genclerle bir sistem oluşturmalıyız. Milli takımda teknik direktor olsam kesinlikle yabancı oyuncu almam'' yanıtını verdi. Aybaba, ''Nicin dunya futbolunda Turk ekolu yok?'' sorusuna karışılık, ''Cunku Turkiye'de istikrar yok. Bakın Galatasaray Avrupa'da kupa aldı. Milli Takım dunya ucuncusu oldu, ama sonrası gelmedi. Yakalanan başarının devamını getirmek, o başarıyı yakalamaktan onemli'' dedi. -''TURK TEKNİK ADAMLAR ELEŞTİRİYE ACIK DEĞİL''- Turk teknik adamların dunya futbolunu takip edip etmediği yonundeki soru uzerine ise Aybaba, ''Aslında Turk teknik adamların yabancılarla arasında fazla fark yok. Dunya futbolunun gelişimini izliyoruz. Kendimizi geliştirmek icin calışıyoruz. Bir de Turkiye'de yerli teknik direktorlerin bir yere gelebilmesi icin bağlantılara ihtiyacı olduğu gerceği de var. Turk teknik adamların tek dezavantajı eleştiriye fazla acık olmamaları'' yorumunu yaptı. Başarılı teknik adam, ''3 buyuk diye adlandırılan takımlar dışında, İstanbul medyası diğer takımları kabullenemiyor. Bu nasıl aşılmalı?'' sorusuna, ''Bunu aşmak zor. Federasyon yetkilileri bu işi cozmekte zorlanıyor. Bu gayet normal. Diğer ulkelerde de bu durum boyle. Ulkemizde Fenerbahce'ye bakalım. Roberto Carlos'u getirdiler. Forma satışıyla transferini bedavaya getirdiler'' karşılığını verdi. ''Genc nesil şehir takımlarından uzaklaşıyor. Bu nasıl cozulur?'' yonundeki sorusunu Aybaba, ''Bu soruya Bursaspor'u ele alarak yanıt vermeye calışalım. Zaman zaman goruyoruz ki babalar maclara gelirken cocuklarını da getiriyor. Ancak cocuklarının uzerine Bursaspor yerine başka takımların formalarını giydiriyor. Bunu aşmak icin kucukken cocuğu Bursaspor formasıyla maclara getirmek lazım. Bursaspor sevgisini veya diğer kent takımlarının sevgisini aşılamak lazım'' diye yanıtladı. Aybaba, bir oğrencinin, ''Bursasaspor'da goreve geldiğinizde taraftardan tepki aldınız, ama siz bunlara kulak tıkayarak gorevinizi yaptınız. Bu konuda ne soylemek istersiniz?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Ben bu tepkiyi bilerek geldim. Ben Beşiktaş forması giydim. Gecmişten gelen bir sıkıntı var. Ancak bunu aşmamız gerekiyor. Bursaspor'da adı efsane olarak anılan 'Sedat 3', 'Ben Bursasporlu değilim' derse nasıl ayıp karşılanırsa, benim de 'Ben Beşiktaşlı değilim'' demem ayıp olur.'' Huseyin Şahin de dunyada artık ''şov'' olarak gorulen futbolun, 3,5 milyarlık bir izleyici kitlesi bulunduğunu ve tuketime yon veren onemli bir sanayi haline geldiğini soyledi. Bursaspor'un 25 milyon YTL civarında borcu bulunduğunu kaydeden Şahin, başta Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik'in destekleri olmak uzere bu borcu bitirmek icin calıştıklarını ifade etti. Ajansspor __________________