Ligde "3 Buyukler" ile zirve mucadelesi veren Sivasspor kulubunun başkanı Mecnun Odyakmaz, "Şampiyonluk yolu Sivas'tan geciyor, ya Sivas olacak ya da Sivas'ın belirlediği bir takım olacak" dedi. Cumhuriyet Universitesi (CU) Beden Eğitimi ve Spor Yuksek Okulunca universitenin kultur merkezinde duzenlenen "Spor Kuluplerinin Yonetimi" konulu soyleşiye katılan başkan Mecnun Odyakmaz, Sivasspor'un başarısının arkasında yatan etkenlerden, Sivasspor'un gelecekteki hedeflerine, kurumsallaşma ve alt yapı calışmalarından kulubun gelirlerini artırmaya yonelik calışmalara kadar futbol ile ilgili bircok konudaki goruşlerini universite oğrencileriyle paylaştı. Kısa surede bu başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Odyakmaz, ancak daha yolun başında olduklarını belirterek, "Hedefimiz, şehrimizi ve ulkemizi Avrupa Kupalarında temsil etmek. İnşallah, bunu başarırız. Başarabilecek gucu de kendimizde goruyoruz" diye konuştu. Sivasspor'un son 10 yıldır bir başarı trendi yakaladığını, kendisinden onceki donemde başkan olarak gorev yapan Osman Secilmiş ve yonetiminin de onemli işler gercekleştirdiğini ifade eden Odyakmaz, 10 yıl once ucuncu ligde ilce takımlarıyla mucadele eden Sivasspor'un şu anda Super Lig'in zirvesinde yer aldığını soyledi. Kendi doneminde de doğru tercihler yaptıklarını, İsmail Kartal ve Bulent Uygun gibi başarılı teknik adamlarla calıştıklarını belirten Odyakmaz, takımının başarısının arkasında birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, yonetim istikrarının yattığını ifade ederek, "El birliğiyle oluşan bir başarı. İstikrardan kaynaklanan bir başarı soz konusu" dedi. "ŞAMPİYONLUK YOLU SİVAS'TAN GECİYOR" Trabzonspor taraftarı olduğunu ve Sivasspor'un şampiyon olmasını cok istediğini ifade eden bir oğrencinin, Sivasspor'un şampiyonluk şansını sorması uzerine, Odyakmaz kendilerinden kadro ve butce olarak cok guclu rakiplerle mucadele ettiklerini soyledi. Cok iddialı konuşmayı sevmediğini belirten Odyakmaz, şampiyonluk icin de cok iddialı konuşmayacağını, ancak takımının şampiyon olmasını istediğini ifade etti. Her zaman şampiyon olma umidini iclerinde taşıdıklarını vurgulayan Odyakmaz, takımının şampiyonluk şansının şu anda yuzde 25'lere kadar yaklaştığını ifade ederek, "Şampiyonluk yolu Sivas'tan geciyor, ya Sivas olacak ya da Sivas'ın belirlediği bir takım olacak" dedi. İc sahada Beşiktaş ve Galatasaray ile cok onemli maclar oynayacaklarını belirten Mecnun Odyakmaz, bu karşılaşmalara kadar iddialarını devam ettirmek istediklerini kaydederek, "Ust duzey futbol oynayıp onları yenersek kendimiz olacağız. Birini yener, birini yenemezsek, yenildiğimiz takım buyuk olasılıkla şampiyon olabilir. Bu yuzden şampiyonluğun yolu Sivas'tan geciyor diye duşunuyorum" şeklinde konuştu. Odyakmaz, "İnşallah, Beşiktaş ve Galatasaray karşılaşmalarında da arzu ettiğimiz sonucları alırız ve hem sizlerin hem de bizim hayal ettiğimiz o yuksek hedeflere ulaşırız" dedi. BULENT UYGUN'UN ŞARK GOREVİ Soyleşi sırasında salona giren teknik direktor Bulent Uygun'a hitaben gulerek "Hocam gelmeden once senden ovguyle soz ettim" diyen Odyakmaz, Uygun'un takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya ise "Hocamızın en az 2 sene daha şark gorevi devam ediyor" diye cevap verdi. Uygun'un başarılı bir teknik adam olduğunu ifade eden Mecnun Odyakmaz, Sivasspor'u belirledikleri hedeflere taşıdıktan sonra Uygun'un gelecek donemlerde başta Milli Takım ve buyuk kuluplerin teknik direktorluğu gorevlerinde bulunmasını istediklerini soyledi. Naklen yayın gelirlerinden kuluplerin kurumsallaşmasına, yabancı oyuncu sınırlamasından, Turk futbolunun gelişmesine yonelik calışmalara kadar bircok soruyu da yanıtlayan Odyakmaz'a, oğrenciler sevgi gosterisinde bulundu. Oğrencilerin alkışlarına asker selamı vererek karşılık veren teknik direktor Uygun ise Mecnun Odyakmaz ve yonetiminin takımın başarısı icin her şeyini verdiğini soyledi. Tum Sivaslıları takıma destek vermeye cağıran Uygun, "Sivaslıların Sivas'a sahip cıkma mecburiyeti var. Biz, yuruduğumuz yolda sizlerin desteği ile ilerliyoruz. Onumuze set kuranların setini yıkarız. Ama sizin gucunuzle, sizlerle birlikte. Ve bunu başaracağız. Şampiyonluk olup olmayacağını sezon sonu ben hepinize gostereceğim" dedi. Sivasspor ikinci başkanı Mehmet Oflaz, Basın Sozcusu Fikret Unsal ve yonetim kurulu uyeleri ile oğretim uyeleri ve cok sayıda oğrencinin izlediği soyleşinin ardından, CU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Bakır, Mecnun Odyakmaz'a teşekkur belgesi, Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu Muduru Prof. Dr. Mehmet Cimen Cimen ise teşekkur plaketi verdi. Oğrencilere imza dağıtan Odyakmaz ve Uygun, onlarla hatıra fotoğrafı cektirdi. kaynak:ligtv.com.tr __________________