Teknik Direktorumuz Paul Le Guen bugun sabah saatlerinde yapılan antrenman oncesi değerlendirmelerde bulundu. Antrenman oncesi saha kenarında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktorumuz Paul Le Guen, yapılan calışmalardan cok memnun olduğunu belirterek, “İyi antrenmanlar yaptık, iyi maclar oynadık. Gonul isterdi ki dun de iyi bir takıma karşı iyi bir mac yapalım ama bu artık geride kaldı. İsterdim ki hava daha iyi olsun ama bu bizim kontrol edebileceğimiz bir şey değil. Sahalarımız iyiydi. Calışan oyuncularımızın ruh hali ve katılımı iyiydi. İdeal bir kamp gecirdik sezon oncesinde diyebilirim” şeklinde konuştu. “Hafta başı guzel haberler vermeyi bekliyoruz” ‘Bence calışmak icin ideal olan kadro sayısı 24-25 civarında’ diyen Le Guen, sozlerini şoyle surdurdu: “Şu anda 30 oyuncumuz var. Cok fazla bu. Yeni gelecek transferimizi de duşunursek cok daha da fazla oluyor elimizdeki kadronun genişliği. Bazı oyuncularımız ile goruşerek bu konuda goruşlerimi onlara bildireceğim hafta oncesinde. Bitmiş transferimiz olmadı bu kampta ama calışmaya devam ediyoruz. Hafta başı guzel haberler vermeyi bekliyoruz. Hem transferleri bitirip, hem iyi calışmalarımızı surdurup sezona iyi başlamak icin zaten iki haftamız var. Umuyorum ki onumuzdeki hafta başında guzel haberler vereceğiz.” “İki mac daha yapmamız gerekiyor” Bursa’da iki hazırlık macı daha yapacaklarını dile getiren Le Guen, “Eğer salı ve cuma gunlerine ayarlayabilirsek bu karşılaşmaları bizim icin ideal olacaktır diye duşunuyorum. Cunku iki mac daha yapmamız gerekiyor. Oynayacak oyuncularımızın vites yukseltmesi gerekiyor. Onları burada oynattığımız hazırlık maclarında yalnızca 45 dakika oynatabildik. Onumuzdeki maclarda 45 dakikadan fazla oynamaya alışmalarını sağlamamız gerekiyor” dedi. “Muhammet’ten cok memnunum” ‘Mert Gunok’un takımdan ayrılmasının ardından 3. kaleci alacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Fransız teknik adam, “Muhammet’ten cok memnunum. İkinci kaleci olarak değerlendiriyorum kendisini artık. Kaleci antrenorumuz ile konuşacağım. Takımımızdaki kaleci departmanındaki derinlikten, 1’inci ve 2’nci kalecilerimizden memnunum. 3’uncu kaleci konusunda calışmalarımız gercekleşebilir” şeklinde konuştu. “Pascal cok iyi bir potansiyele sahip oyuncu” Genc oyuncu Pascal’ın performansına ilişkin sorulan soruya ise Le Guen, “Bence Pascal cok iyi bir potansiyele sahip oyuncu ama tabi ki gelişmesi lazım. Bunun da farkındayım. Oyunu okumayı oğrenmesi gerektiğini duşunuyorum. Kalitesi ve belli ozellikleri olan bir oyuncu. Topu kapma becerisi cok yuksek ve savunmanın onunu iyi toparladığını duşunuyorum. Tabi ki genc oyuncu ve gelişmesi gerekiyor. Boyle potansiyelli oyuncu elinizde olduğunda onun gelişimine katkı sağlamanız gerekiyor ve ben de bunu yapmak istiyorum” dedi. Taiwo’ya ise ulaşamadıklarını belirten Teknik Direktorumuz Paul Le Guen, “Burada olsaydı iyi olurdu ama olmamasında da bir sakınca gormuyorum” diye konuştu. ‘Transferler kampa yetişmedi, mevcut haliyle takım lige hazır mı?’ sorusuna da Le Guen, şu yanıtı verdi: “Tam olarak değil ama onumuzdeki 15 gun daha olduğunu soylemekte fayda var. Hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Burada iyi bir kamp gecirdik. Eksik kalan tek konumuz onumuzdeki hafta yapacağımız hazırlık maclarıyla birlikte vites yukseltmek. Onların ritmini yukselteceğiz. Rakibimiz olan Başakşehir Şampiyonlar Ligi on elemesi oynadı. Rekabetci macları yapmaya başladılar. Biz de son gunlerde bu eksiğimizi kapatıp, onlarla aynı şekilde hazırlık olarak ligimizdeki ilk maca cıkmak istiyoruz.” Bursasporluyuz.org