Beytullah Suat'ın bugunku koşe yazısı. Teknik Direktor Paul Le Guen goreve başlayalı yaklaşık 1 ay oldu. İzlenimlerimizi paylaşalım. Saha sonucudur, başarılı olur, olmaz orası ayrı bir olay. Ancak ne yaptığını bilen, ifadeleriyle duşunduren, menajerlerin gazına gelip hareket etmeyen, işini sağlama almaya calışan bir teknik adam Paul Le Guen. Bircok konuda eleştirdiğim Başkan Ali Ay'ın buyuk şansıdır bu hoca. 'Erken konuşuyorsun arkadaş' diyenler olabilir. Acalım o zaman. Transfer konusu uzun zamandır tartışılıyor. Başkan Ali Ay doğru soyluyor; 'Bana kalsa transfer coktan biterdi.' İnanın, sağdan soldan kim varsa alınırdı, menajerlerin, scouting ekibinin gazıyla şu an 10 isim imzayı atmıştı. Kamuoyu, basın, taraftar baskısı Ali Ay'a bunu rahat yaptırırdı. Ancak karşılarında oyle bir hoca buldular ki, sert kayaya carptılar. Paul Le Guen belli ki bu işlerin kurdu olmuş artık. Kulaktan dolma bilgilere, transfer sitelerindeki rakamlara guvenip işini riske atacak birisi değil. YANLIŞ YAPMAK İSTEMİYOR Arjantinli Fernandez dediler, Paul Le Guen'e. Ne oldu, neden transfer edilmedi?. Adam araştırdı, sordu soruşturdu, anında 'bekletin' dedi. Bunun gibi daha onlarcası var. Peki, scouting ekibini neden devreden cıkardı? Adam baktı herkese onerilen Bursaspor'a da oneriliyor, kendi işini kendi gormeye başladı. Hatırlayın, gecen sezon devre arasında alınması gundemde olan sağ bek Chibuke diye bir futbolcu vardı. 'Araştırdık, izledik, oyle futbolcu, boyle futbolcu, Avrupa'dan talipleri var' dediler, gecen gun Ertuğrul Sağlam'ın Malatyaspor'una imza attı. Goruyoruz ki, Paul Le Guen'in mantığında transfer boyle yurumuyor. Doğru da yapıyor. Transferler gec kalıyor diye en başından bu yana eleştirenlerden birisi benim. Bircok yazıda kaleme aldım bununla ilgili. Artık şunu goruyorum; belki transferler gec gelecek, birkac haftayı kacıracaklar fakat hic değilse, işi bilen, araştıran, adım atarken bir değil yuz kere duşunen bir teknik adamın onayıyla alınacaklar. Bu durum şu an benim icimi rahatlatan tek nokta. Paul Le Guen olaylara el atarak Bursaspor icin en hayırlısını yapmıştır. Teknik direktore dayalı bir transfer politikasını cok onaylamam fakat bircok iş bilmeyenin olduğu Bursaspor'da doğru olan budur. BAŞKASI OLSA AFRİKALILAR GİTMİŞTİ! Paschal, Yusuf Abdullah uzerinde duruyor Paul Le Guen. Daha dun kulup icersinde bu Afrikalılara bircok kişi karşıydı. Mutlu Topcu giderken ne dedi: “Bu Afrikalıların Bursaspor altyapısında olmasını hazmedemiyorum.” Mutlu Topcu gibi duşununler hala kulup icersinde. Neden sesleri, solukları cıkmıyor? İnanın Paul Le Guen değil de, Ahmet, Mehmet bu takımın başına gelseydi, bu Afrikalılar, daha ilk haftadan Vakıfkoy'e geri gonderilirdi. Paul Le Guen'e sozleri gecmediği icin şu an kenarda sus pus oturuyorlar. Hayat ne garip değil mi, beyler? SANA BU KADAR KOTULUK YAPMAZ! Paul Le Guen'in kulup icersindeki calışanları, sozde profesyonelleri de cozduğunu inanıyorum. Başkan Ali Ay daha once 'Ben hocaya teslim oldum' demişti. Sakın bu hocanın işine karışma, hele ki yanındakilere hic karıştırtma sayın Başkan. Onlar senin ve kulubun kaderiyle oynuyor. İnan, bu hoca sana etrafındakiler kadar kotuluk yapmaz. İnşallah başarılı olur, eli guclenir de, kulup icersindeki taşları da yerinden oynatır. Atamadığınız adımları atmanızı sağlar, doğru insanları doğru gorevlere getirmenize on ayak olur. Yerinde olsam, bu hocaya guvenmekten vazgecmezdim sayın Başkan. Kaynak : Olay