Altyapı seviyesinde başarılı bir performans sergileyen ve Milli formayla Avrupa devlerinin dikkatini ceken Ertuğrul, Bursaspor'un profesyonellik teklifine evet dedi. U16 Milli Takımıyla Ege Cup'ta U 17 Milli Takımı ile İtalya ile oynanan karşılaşmalarda ortaya koyduğu futbolla, futbolun dev kuluplerinin dikkatini ceken, Manchester City ile Schalke 04'un ısrarla istediği Ertuğrul Ersoy, Bursaspor'un profesyonellik teklifine evet dedi. 15 gun once 16 yaşına giren, Ertuğrul Ersoy babası Hayrettin Ersoy ile birlikte Vakıfkoy Orhan Ozselek Tesisleri'nde yapılan torenle 3 yıllık sozleşmeye imza attı. Milli takımlarda 6, Coca Cola Akademi Elit Ligi'nde ise bu sezon 16 olmak uzere 22 gole imza atan Ertuğrul'un imza toreninde konuşan yoneticiler, Bursaspor alt yapısında 2-3 yıl icersinde A kadroda en az 6 oyuncunun forma giyeceğini soylediler. İmza toreninde konuşan baba Hayrettin Ersoy, "Ben Golcukspor ve Karamurselspor'da 3'uncu Lig'de profesyonel olarak oynadım. İnsanın oğlunun profesyonel olması cok ayrı bir duyguymuş. Altyapıya boyle guzel tesis yapanlara teşekkur ediyorum. Oğlum inşallah uzun yıllar Bursaspor'a hizmet eder" dedi. Bursaspor Genclik Geliştirme Programı Sorumlusu Faruk Korkmaz, "12 yaşında Golcuk'te bulduğumuz Ertuğrul bugun bizimle profesyonel sozleşme imzalıyor. Bize her turlu kolaylığı sağlayan Golcukspor yonetimine ve baba Hayrettin Ersoy'a teşekkur ediyorum" dedi. HEDEFİM A TAKIM İmza toreninin ardından duygularını dile getiren Hayrettin Ersoy, "Beni profesyonel yapan yoneticilerime, yetişmeme buyuk emek harcayan hocalarıma teşekkur ediyorum. Hedeflerimin ilk profesyonel olmaktı. Onu başardım. Şimdi en buyuk ikinci hedefim Bursaspor forması ile o muhteşem taraftarlarımızın onune cıkabilmek. Ve tabiki once A Milli Takım, sonrasında da Avrupa'ya gidebilmek" şeklinde konuştu. Sporx __________________