Caykur Rizespor Kulubu Başkanı Hasan Kartal: Bir iki kural hatasının olduğu soyleniyor. Bu pozisyonları inceliyoruz, incelettiriyoruz. Eğer kural hatası kesinse ona gore bir muracaatta bulunuruz Başkan Kartal, Ankara'daki ofisinde Spor Toto Super Lig'in 32. haftasında oynanan Caykur Rizespor-Galatasaray macında yaşananlarla ilgili basın toplantısı yaptı. Kartal, konuşmasına dunku karşılaşmanın 70. dakikasında Braian Samudio ile girdiği ikili mucadelede sakatlanan Emre Akbaba icin uzuntulerini dile getirerek başladı. İkinci uzuntusunun ise macta hakemin vermiş olduğu kararlar olduğunu belirten Kartal, "Hakemin Rizespor acısından nelere mal olduğunu duşunmeden kararlar verdiğine son derece eminiz. Dun belki sert bir acıklamam oldu ama icinde bulunduğumuz şartlardan dolayı o şekilde bir acıklama yapmam gerekiyordu. Şimdi daha rahatım daha objektif bakıyorum. İnşallah federasyon bu hakem hatalarını gorur, bunları duzeltir, yapılan yanlışları gorur, bu yanlışların tekrarlanmaması icin gerekeni yapar." ifadelerini kullandı. "Galatasaray camiası bizim bu tur acıklamalarımızdan rahatsız olmasın." diyen Kartal, şoyle devam etti: "Cunku bizim Galatasaray camiasıyla veya bir başka camiayla hicbir problemimiz yok. Bizim amacımız sadece Rizespor'un haklarını korumak. Rizespor'un haklarını korumaya onculuk ettiğimiz gibi diğer kulupeler de kendi haklarını korumak icin onculuk etsinler. Bunun bizim icin hicbir sakıncası olmaz. Bizim icin kim şampiyon olmuş bu da onemli değil. Hak eden iyi olan şampiyon olsun. İnşallah bundan sonra boyle şeyler olmaz. Yakında da federasyon secimlerimiz var. Gelecek yonetim bu gorunen hataları umarız bir an once duzeltir. Gelecek sene daha iyi bir sezon olmasını diliyorum." - "Kural hatasının olduğu goruluyor" Galatasaray karşılaşmasında kural hatasının tespit edilmesi durumunda nasıl bir yol izleyecekleri yonundeki soruya Kartal, "Bir iki kural hatasının olduğu soyleniyor. Bu pozisyonları inceliyoruz, incelettiriyoruz. Kural hatasının olduğunu yavaş yavaş idrak ediyoruz. Tabii macta o anda hemen farkına varamıyorsunuz. Yorumcular daha rahat bir şekilde aydınlatıyor. Kural hatasının olduğu goruluyor. Bunu yonetim kurulumuzda değerlendireceğiz. Eğer kural hatası kesinse ona gore Rizespor'un hakkını korumak icin bir muracaatta bulunuruz diye duşunuyorum." yanıtını verdi. Mac sonrası soylediği "Silahım olsa hakemi vururdum." sozlerinin hatırlatılması uzerine Kartal, şunları kaydetti: "Şimdi o espiriyle yapılan bir soylem. 'Bu insanlar beni katil eder' soylemi bizim dilimizde var. Yani bu şekilde soylenmiş bir laftır. Silahla bizim ne işimiz var. Biz sporcuyuz, spor kulubu başkanıyız. Spor bunlardan uzaktır. Yani boyle bir soru sorulduğu icin oyle mecazi bir karşılık verdim. Ama boyle bir sorunun neden sorulduğunu bilmiyorum. Yani onun uzerine gitmenin bir anlamı yok." - "Bu maca ozel bir prim belirlemedik" "Galatasaray macı oncesi oyunculara ozel bir prim vadettiniz mi?" şeklindeki soruya Kaplan, "Şimdi bizim prim anlayışımız bir standart uzerine gidiyor. Buyuk takımlarla oynadığımız zaman belli bir primimiz var. Diğer takımlarla oynadığımız zaman belli. Riskli maclarda ise farlı bir primimiz var. Yani Galatasaray macına ozel bir primimiz yoktu. Fenerbahce macını yendiğimiz de ne verdiysek Galatasaray macında da yenseydik o primi verecektik. Bizim cocuklar inanın prime bağlı oynamıyor. Bizim ekipte bir aile ortamı ve birliktelik var. Rizespor'da butunluk var. Yani hocasıyla, sporcularıyla, yonetimiyle, taraftarıyla bir butunluk var. Bizde bir aile ortamı var, bir dostluk var onun icin başarıyı yakaladık. Bu cocukların ben parayla oyanayacaklarına da kesinlikle inanmıyorum. Bu macı almak icin bir şekilde şartlanmıştık, cunku ilk beşe girme gibi bir şansımız vardı. Ama nasip olmadı." dedi. VAR sisteminin ilk zamanlar cok iyi olduğunu vurgulayan Kartal, "İlk zamanlarda guzeldi ve Turk futboluna da faydalı olacağı duşuncesindeydik. Ama şimdi orneğin, Beşiktaş macında bizim iki tane ofsaytan yemiş olduğumuz golleri VAR belirleyemedi. Bu nasıl iştir anlamadım. Yani bunların olmaması lazım. Bu spor camiasını duzgun, durust, seyredene zevk verecek şekle gelmesi lazım. Dileriz ki 4-4'luk bir federasyonumuz ve 4-4'luk bir futbol camiamız olur." diyerek sozlerini tamamladı. Trtspor