Goksel Gumuşdağ: Hakemlere guvenmiyoruz Başakşehir Başkanı Goksel Gumuşdağ, Rizespor - Galatasaray macındaki hakem yonetimine tepki gosterdi ve TFF ile MHK'ya cağrıda bulundu. Başakşehir Başkanı Goksel Gumuşdağ, Ankaragucu'nu 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından acıklamalarda bulundu ve Rizespor - Galatasaray macındaki hakem performansına tepki gosterdi. Albayrak'ın gecmişte yaptığı "Şampiyon belliyse oynamayalım" sozune gondermede bulunan Gumuşdağ, "Ben takımıma cok guveniyorum ama saha dışı etkenlere guvenmiyorum. Ozellikle son 2 hafta gerek hakem hataları, gerek VAR'daki hatalar, Beşiktaş ve Rizespor macındaki olaylar şaşkınlık verici bir durum. Kelime bulamıyorum, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Başakşehir ile ilgili bin bir tane kotu ifade kullanıp, bin bir cirkin soz soyleyip, bunları ortaya cıkarın dediğimde cevap yok. Allah'ın izniyle bu takım, saha icinde kalırsak, sahadaki mucadelesiyle o kupayı alıp, Başakşehir'e getirir." dedi. "BU HAFTA, GECEN HAFTA İNANILMAZ" TFF ve MHK'ya Galatasaray macıyla ilgili cağrıda bulunan başkan, "Onumuzdeki hafta Turkiye'nin en buyuk finali oynanacak. En iyi hakemleri, VAR'a en iyi hakemleri koymaları lazım. Turk futboluna buyuk bir saygısızlık var. MHK başkanının, heyetinin doğru duzgun insanlar olmadığı anlamına gelmiyor bu ama goruyoruz ki hakemler bu baskıyı kaldıramıyor. Herkesin bu maca fokuslanması lazım. Saha icinde hak eden kimse bu şampiyonluk kupasını goturmeli. Saha dışı etkenlere guvenemiyoruz, baktığımızda bazı hakemlere guvenmekte zorlanıyoruz. Bu hafta izledik, gecen hafta izledik, inanılmaz. Soz bulamıyorum, camiaların bircoğu ayağa kalkmış durumda. Bir finalimiz var, finali kim alırsa şampiyon olur" dedi. "YABANCI HAKEM TALEBİMİZ OLMAYACAK" Galatasaray - Başakşehir macına yabancı hakem isteyip istemedikleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Gumuşdağ, "Yabancı hakem talebimiz olmayacak. Yabancı hakemlere baştan beri karşıyız, bizim kendi insanımız, kendi hakemlerimiz var. Israrla bu macları yonetemeyen, yaşını ve miadını doldurmuş, son 2 haftada verilen hakemlerin takipcisi olacağız. Bu hakemlerin 3-5 hafta ceza almasıyla sınırlanmasının anlamı yok. Karar verirken VAR ile celişki icinde olan hakemlerin mac yonetmesine MHK ve TFF musaade etmemeli" cevabını verdi. "HAKEMLERİMİZ DUNYA BASININDA" VAR'ın değil hakemlerin hatalı olduğunu soyleyen Başakşehir başkanı, "Ben doğrunun yanındayım, VAR doğru bir proje, dunya buna yoneldi. ama hakemlerin bir kısmına inanmıyorum. Bunların atanmasını sorumlusu MHK ve TFF'dir. MHK dahil, TFF dahil herkes fokuslanmalı. Adalet sağlansın, performansı ile, başarısı ile, gayerti ile kim hak ediyorsa kupa ona gidecek. Alanı da alkışlamayı biliriz. Bugun butun VAR ile ilgili kararlar Avrupa basınında. Hollanda basınında şu anda haber. Bizim hakemin verdiği kararlar dunya basınında. Bunu inanıyorum ki MHK da kabul etmiyor. Pazartesi gununden itibaren TFF'nin ne tur aksiyonlar alacağını takip edeceğiz" mesajını yolladı. KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/goks...019-05-12.html __________________